Eski Başsavcıvekili Fikret Seçen için neden tutuklama talebi ile yakalama kararı çıkartıldı?
İstanbul Askeri Casusluk davasında sanıklar lehine olan TÜBİTAK belgesini soruşturma dosyasına koymaması nedeniyle "Görevi kötüye kullanma”, “İftira” ve “Resmi belgeyi bozma, yok etme veya gizleme” suçundan 14 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede Fikret Seçen için tutuklama talepli yakalama kararı talep edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 29 sayfalık iddianamede, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili ve halen Çorum Cumhuriyet Savcısı olarak görevinin başında olan Fikret Seçen, eski Özel Yetkili İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı ve halen İstanbul Hakimi olan Metin Özçelik, aynı mahkemenin üyesi ve halen Bursa Savcısı olan Mehmet Ekinci, aynı mahkemenin bir diğer üyesi ve halen Gaziantep Hakimi olan Birol Bilen sanık olarak yer aldı.

İstanbul Askeri Casusluk Davasının sanıkları olan Cüneyt Hakan Bağcıoğulları, Yücel Çipli, Merdan Metin ve Aysam Akses ise iddianamede mağdur olarak yer aldılar.

İstanbul Askeri Casusluk davası olarak bilinen dava ile ilgili bir gazetede yer alan “Kumpasın belgesini savcı kasada sakladı” başlıklı haberin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HSYK’ya bildirildiği, HSYK’nın da soruşturmanın savcısı Fikret Seçen hakkında 13 Ocak 2015 tarihinde “İnceleme ve soruşturma izni verdiği” belirtildi.

SANIKLAR LEHİNE OLAN DELİLİ EMANETE GÖNDEREREK DOSYAYA KOYMADI
HSYK’nın 25 Haziran 2015 tarihinde de hakimler Mehmet Ekinci, Metin Özçelik ve Birol Bilen hakkında da “İnceleme ve soruşturma izni” verdiği hatırlatılan iddianamede, HSYK 2. Dairesi’nin 24 Kasım 2015 tarihli kararı ile savcı Fikret Seçen ve hakimler Mehmet Ekinci, Metin Özçelik ve Birol Bilen’i görevden 3 ay süreyle tedbiren uzaklaştırdığı kaydedildi.

İddianamede, “Kamuoyunda ‘İstanbul Askeri Casusluk Davası’ olarak bilinen, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2011/37 esas sayısına kayden görülen davanın soruşturması sırasında şüpheliler Yücel Çipli, Merdan Metin, Aysam Akses ve Cüneyt Hakan Bağcıoğulları’nın müdafii Avukat Naim Karaya’nın TUBİTAK’a sormuş olduğu bazı soruların cevaplarının gizlilik nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği, sonrasında söz konusu belgeler içinde yer alan TÜBİTAK BİLGEM’in 29 Kasım 2010 tarihli yazısı ve eklerinin de İstanbul eski Başsavcıvekili ve halen Çorum Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından yazılan müzakere ile mühürle bez torba içerisinde adli emanet memurluğuna” gönderilerek muhafaza altına alındığı belirtiliyor.

Kaynak: Milliyet