Günde binlerce kişinin ibadet etmek için girdiği Eyüp Sultan Camii, Ramazan ayı için yıkandı. Eyüp Sultan Camii'nin içi 500 litre Kabe kokulu gül suyu ile yıkandı. Eyüp Belediyesi ise Ramazan için birbirinden güzel etkinlikler hazırlıyor.

Ramazan ayı boyunca birbirinden anlamlı programlarla vatandaşları buluşturmaya hazırlanan Eyüp Belediyesi, Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Eyüp’te  sokak iftarlarında komşular aynı sofrada ağırlanırken kültür - sanat etkinlikleriyle de unutulmaya yüz tutmuş Ramazan geleneklerini gün yüzüne çıkarılacak.
Ramazan hazırlıkları kapsamında her gün binlerce ziyaretçisi olan Eyüp Sultan Camii de  500 litre gülsuyu kullanılarak temizlendi. Kabe kokusuyla da silinen cami duvarları vatandaşlara  kutsal toprakların maneviyatını yaşatacak. Eyüp Sultan Camii, Ramazan ayı boyunca 2 ton gülsuyu kullanılarak temizlenmeye devam edilecek.
Ramazan hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor
Yapılan hazırlıklarla vatandaşların rahat bir Ramazan geçirmesinin amaçlandığını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Ülkemizin içindeki durum bir olup, birlik olmamızı gerektiriyor” şeklinde konuştu.
“Ramazan bunu sağlayacak bir değerimizdir. Bu değerimizi hatırlatalım, bu değerimizi yaygınlaştıralım. Bu anlamda kültür sanat adına eski geleneklerimizi yaşatmak adına Ramazan'da Eyüp’te nasıl yaşanırı göstermek adına son derece nitelikli ve profesyonel bir program hazırladık. " ifadelerini kullandı.