İSTANBUL emniyeti tarafından Başbakanlık Ek Binasında Fuat Avni operasyonu düzenlendi. Gelen son dakika haberlere göre Fuat Avni ve ekibi yakalandı. 

Kimliği büyük merak konusu olan Fuat Avni, Başbakanlık Veri Toplama Merkezi'nin İstihbarat Şefi Akif Mustafa Koçyiğit çıktı.

Fuat Avni'nin yakalandığına yönelik haber günün olayı oldu. Operasyon dün gece yarısından saat 03.00'da yapıldı.

İstanbul emniyeti tarafından gerçekleştirilen operasyon ile birlikte Fuat Avni ile birlikte bilgisayar mühendisi olduğu tespit edilen 9 kişilik ekibi gözaltına alındı.

FUAT AVNİ MUSTAFA KOÇYİĞİT ÇIKTI

Türkiye uzun süredir Fuat Avni kim sorusunun yanıtının peşindeydi. Nihayet Fuatavni'nin kimliği de belli oldu. Fuat avni Başbakanlık Veri Toplama Merkezi'nin İstihbarat Şefi Akif Mustafa Koçyiğit çıktı.

Bilişimin en önemli noktasında bulunan Akif Mustafa Koçyiğit, İstihbarat Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi’nde yer alan 9 kişilik uzman bir mühendis kadrosuyla çalışıyordu.



KRİPTO PARALELCİLER

Fuat Avni ve ekibi kripto cemaatçi olarak niteleniyorlar. Bugüne kadar cemaatle olan hiçbir bağlantıları keşfedilemedi. Gözaltına alınan 9 bilgisayar mühendisi İstihbarat Daire Başkanlığı’ndaki tüm arşiv, veri deposu, digital akışı anlık olarak başlarındaki Akif Mustafa Koçyiğit’e (Fuat Avni) ulaştırıyordu.

Akif Mustafa Koçyiğit’in ayrıca Başbakanlık Sektörel izleme biriminde uzman olduğu da öğrenildi.

TİB'DEKİ VERİLER DE FUAT AVNİ'YE GELİYORDU

Akif Mustafa Koçyiğit o kadar kritik bir yere yerleşmişti ki TİB'deki tüm verilerin akışını da ele geçirmişti. TİB üst makamlarından habersiz olarak oradaki ekibi verileri Akif Mustafa Koçyiğit’e (Fuat Avni) aktarıyordu. Akif Mustafa Koçyiğit de (Fuat Avni) topladığı tüm verileri yurt dışına yolluyordu. Toplanan o bilgilerde twittera yurt dışından girilerek digital izleri örtbas ediliyordu.