Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylara" değinildi.

Buna açıklamaya göre, güvenlik güçleri, Mardin Nusaybin de kırsal bölgeden Suriye'ye kaçmaya çalışan, terör örgütü PKK'nın 2 elebaşısının da arasında yer aldığı 18 terörist dışında sıra ilçenin farklı mevkilerinde 6 bölücü örgüt mensubunu da etkisiz hale getirdi. Dün ilçede etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı ise 24'ü buldu.
 
İlçede operasyonun başlamasından beri etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı ise 267'ye ulaştı. 
Ayrıca, 15 kalaşnikof, iki M-16 piyade tüfeği, üç RPG-7 roketatar ve iki tabanca bulundu, 10 el yapımı patlayıcı ise imha edildi. Nusaybin'de imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı ise bununla birlikte 551'e çıktı. 
Şırnak'taki operasyonda 3 terör örgütü adamı etkisiz hale getirildi. Kentte bir kalaşnikof, bu silaha ait 500 mermi ve 5 şarjör, bir av tüfeği, 18 saniyeli fitil ile çok miktarda gıda maddesi ele geçirilenler arasında. 
Kentte 11 el yapımı patlayıcının daha imha edilmesi ile birlikte, imha edilen patlayıcıların sayısı ise 614'e, etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı da 215'e çıktı. 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonlarda ise 4 terörist etkisiz hale getirildi, bir teröristin de cesedi bulundu. Bir örgüt mensubunun teslim olduğu ilçede bugüne kadar etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı ise 183'e yükseldi. 
Bunun yanında bir biksi makineli tüfeği, bir kalaşnikof, bir tabanca, bir telsiz, 430 biksi ve 140 kalaşnikof mermisi ele geçirilenler arasında. 

2 terör örgütü mensubu teslim oldu 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde devam eden operasyonlarda 2 terörist teslim oldu. 
Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 12'ye çıktı ve ilçede dün bir pompalı tüfek, 31 av tüfeği fişeği ve 30 kalaşnikof mermisi ele geçirildi. 
El yapımı patlayıcı'nın imha edilmesiyle, Silopi'de etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcıların sayısı 32'ye yükseldi. 
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de terör örgütünden kaçan bir terörist, bir tabanca ve mühimmatı ile güvenlik güçlerine teslim oldu ve güvenlik görevlilerince tutuklandı. 
Siirt'in Şirvan ilçesinde de bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış iki el yapımı patlayıcı ise imha edildi.