Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, Melen Çayı'ndaki rafting turlarında rehberlik yaparak ilçenin kalkınmasına destek veriyor.

Düzce'nin Cumayeri ilçesinden geçen Melen Çayı'nda yaklaşık 15 yıldır yapılan rafting turizmi ilçenin en büyük değerlerinden biri ve başkan da bunun farkında.

Tuna, 12 yıldır lisanslı olarak rafting rehberliği yaptığını söyledi.

İlçenin Dokuzdeğirmen köyünde ilk tesisi açan işletmeci Şaban Yıldırım'a yardımcı olmak amacıyla rafting rehberliği eğitimi aldığını anlatan Tuna, "Kendisine yardımcı olmak gerekiyordu. Ben de o zamanlar başkan değildim, esnaftım ama bu işe de meraklıydım. Zaten burada, sularda büyümüş biri olarak kendimizi oraya yakın hissettik." dedi.

Rehberliği, 2014'teki yerel seçimlerde belediye başkanı seçilmesinin ardından sürdürdüğünü belirten Tuna, "Buranın ilk rehberlerindenim. Hala sık sık buradaki tesis sahibi arkadaşlarımıza yardımcı oluyorum. Tanıtımı hızlandırmak, onlara hizmet vermek için burada bizzat rehberlik yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarına yardımcı olmanın yanı sıra raftinge katılanların ilçeyi tekrar ziyaret etmesi için böyle bir çalışma yaptığını vurgulayan Tuna, belediye başkanlığının yoğun çalışma temposunun arasında, çaya gelerek stres attığını da dile getirdi.