Şişli’nin Zincirlikuyu semtinde son zamanlarda üst üste yaşanan hırsızlık olayları ofis ve ev sakinlerine pes dedirtti. Mesai bitim saatlerini takiben gece saatlerinde hırsızlık için özellikle ofisleri tercih eden organize hırsızlık çetesi güvenlik önlemlerine aldırış etmeden daire ve binalara soygun düzenlemesi semt sakinlerinde büyük tedirginlik yarattı.

Son 2 ayda her türlü ciddi güvenlik önlemlerine rağmen 10’a yakın ofise giren çetenin kalabalık bir ekip ile organize çalıştıkları tespit edildi. Soyguncular, onlarca bilgisayar, TV, telefon ve elektronik eşyanın yanı sıra şirketlerin tüm bilgilerinin yer aldığı veri bankalarını da ele geçiriyor. Şikayetlere rağmen polis ekiplerinin ve önlemlerin yetersizliğinden yakınan semt sakinleri organize hırsızların can güvenliklerini tehdit etmesinden korkuyor.

Semt sakinleri bölgede mal ve can güvenliklerinin olmadığına dikkat çekti. Bu güne değin soyguncularla ofis personelinin karşı karşıya gelmemesi sadece mal ve veri kayıplarının yaşanmasına neden oldu. Ancak frekansı bu derece yüksek hırsızlık vakaları ve güvenlik zaafları nedeniyle ofis personellerinin mesai yapmakta çekimser oldukları ve olası darp ile can kayıplarının an meselesi olduğu belirtildi.

Yaklaşık 2 aydır semtin farklı sokaklarında birbirine benzer hırsızlık olayları yaşandı. Bu arada yaşanan olaylar asla adi bir hırsızlık suçu değil; aynı zamanda bilişim suçu. Sayısız profesyonelin uzun mesailer sonunda elde ettikleri çalışmalara dair milyonlarca bilgi, veri sokaklarda bilmediğimiz insanların elinde. Bu bilgilerle ciddi suçlar işlenebilir.

Girilen binalar güvenlik önlemleri üst seviyede donanımlı binalar. Bu binalara nasıl bu kadar profesyonelce girildiğine anlam veremiyoruz. Ayrıca güvenlik yetersizliği, bölgede yer alan mobese ve işyeri kameralarının incelenmemesi ve polisin yaşananlara dair hassasiyet eksikliği son derece üzücü. Bölgeden sorumlu güvenlik güçleri ve semtte istihdam edilen polis sayısının yetersiz oluşu güvenlik açığının oluşmasına neden olmuş durumda. Burada can güvenliğimiz söz konusu. Yetkililerden bu konuda bir girişimde bulunmalarını ve ilgili bölgelerde güvenlik önlemlerini artırmalarını gerekiyor.
Güvenlik güçlerini can ve mal güvenliğimizi tehdit eden bu vakalara dair mücadele etmek üzere göreve çağırıyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.
Zincilikuyu Semt Sakinleri