Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde sorumluluğu bulunan kamu görevlilerini tespit için ön inceleme ve araştırma raporları düzenlemekle görevlendirilen dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç'a, cinayete katkıda bulunduğu iddia edilen kamu görevlilerinin tespitinin engellenmesi sebebiyle hareket ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma bugün tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan bu iddianamede, Özkılınç'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" suçundan dolayı 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezalandırılması istendi. Özkılınç'ın düzenlenen raporların tümünde "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü"nün amaçları doğrultusunda hareket ederek, örgüt yöneticisi ve üyelerini koruduğu iddia ediliyor.

Aile "Şikayetiçi" oldu, başmüfettiş "şüpheli" ilan edildi

İddianamede, "şikayetçi" olarak Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, kardeşi Hasrof Dink, oğlu Arat Dink ile kızları Delal ve Sera Dink, "şüpheli" olarak dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç'ın ismi yer alıyor. Yeni iddianamenin, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Hrant Dink suikastine ilişkin "Kamu görevlilerin ihmali" davasıyla birleştirilmesi de talep ediliyor.