Hugo'da yaşanan küfür olayı yıllardır anlatılır durur. Hatta bu olayın bir kaç değişik versiyonu da dilden dile dolaşmaktadır fakat gerçek olup olmadığı kanıtlanamamıştır.Olayla ilgili ne bir video ne de başka bir kanıt vardır. Hugo'ya bağlanan ve oyunda başarılı olamayan bir çocuğun ettiği bu küfür zamanla bir televizyon efsanesine dönüşür.

90'ların efsane televizyon oyunu Hugo hakkında dileden dile dolaşan efsane hakkında Tolga Gariboğlu "Yok öyle bir şey" dedi. Milyonlarca çocuğun "Tolga Abi"si ve Hugo'nun sunucusu Tolga Gariboğlu Okan Bayülgen'in programında o meçhul olay hakkında böyle açıklama yapmıştı: Hugo'da küfür olayı hiç yaşanmadı.

Fakat konunun burada kapanmayacağı belliydi. Ve devam eden araştırmalar sonucu olayın yaşanıldığına inanılan günlere dair köşe yazılarına rastlandı.

Gazeteci Erdoğan Sevgin, 20 Kasım 1993 tarihli yazısında şu ifadeleri kullanıyor : ''Delikanlı bozuk, kaybetmiş yarışmayı, gözü dünyayı görmüyor, o hırsla a ile başlayıp m ile biten o sunturlu küfür çıkıvermiş ağzından''

1 Ekim 1993 tarihli Barbaros Yüksel imzalı köşe yazısında da şu ifadeler yer alıyor: Çocuk Hugo'yu yere düşürüyor ve yüz kızartan okkalı bir küfür sallıyor, ardından Tolga Abi uyarıyor, bu sefer çocuk sunucuya aynı küfürü ederek telefonu kapatıyor''

Bu kayıtları yayın sırasında aldığını söyleyen Barbaros Yüksel olayın yaşandığından çok emin.

Ancak Tolga Abi de olayın yaşandığını kanıtlayana araba hediye edeceğini açıkladı. Anladığımız kadarıyla o da olmadığı konusunda emin. Ancak henüz bir video kaydına rastlamadığımız göz önüne alınırsa, bir süre daha bu efsaneyi didiklememiz gerekecek.