Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun iftar sofrası ile Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar sofrasının karşılaştırılması sosyal medyada birbirinden çarpıcı yorumlara yol açtı.

Dün (9 Mayıs) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener ile iftar yemeğinde bir araya gelmişti. 15 Nisan'da da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli birlikte iftar yemeği yemişti.

Halk Müziği İttifakı temsilcilerinin iftar yemeğinde buluşmaları şahsen Kılıçdaroğlu ve Akşener göre sosyal medyada paylaşılırken ile Cumhur İttifakının temsilcilerinin iftar yemeği, T.C. Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter’dan hesabından paylaşılmıştı.

Twitter’da yaptıkları paylaşımda Akşener, “Gösterdikleri konukseverlik için kendilerine teşekkür ediyorum” derken Kılıçdaroğlu, "Meral Hanım’ın Anneler Günü’nü de kutladım. Hayatın manevi zenginlikleri hepimizin olsun!" ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhurbaşkanlığı Twitter hesabında ise “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Özbek Otağı'nda iftarda bir araya geldi” denilmişti.

İKİ İTTİFAK İKİ SOFRA

Sosyal medyada paylaşılan iki ittifakın farklı iftar sofrasına birbirinden çarpıcı yorumlar geldi. Kılıçdaroğlu ile Akşener’in sofrası sade ve doğal bulunurken, Erdoğan ile Bahçeli’nin sofrası süslü püslü ve karışık olarak değerlendirildi.

Fotoğrafı karşılaştıran kullanıcılardan biri “Biri karnı aç, gözü tokların masası, diğeri karnı tok, gözü açların masası” diye yorum yaptı. Bir yurttaş yalnızca “Ev/saray” notunu düşerken bir diğeri “Beyaz örtülü masa milletin Sofrasını temsil ediyor. Diğeri ise gösteriş ve zenginlikten ve hayallerine kavuşanları temsilcilik ediyor.” dedi.

İŞTE YORUMLAR

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Iki-ittifak-iki-sofra-Birbirinden-carpici-yorumlar/250200