Tire'nin Büyükkale Mahallesi'ndeki çiftlikte çalışan ailenin ufak kızı E.Ş., geçen ekim ayında karın sızısı şikayetiyle Selçuk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan hakimiyette çocuğun, 5.5 aylık hamile olduğu tespit edildi. Sağlık Kurumu yetkileri, gidişatı Tire İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Harekete geçen jandarma takımları, aile ve mağdur E.Ş. ile görüştü. Çocuğun ifadesi sonrası üvey abi Baki Ş., 'cinsel istismar' suçlamasını tutuldu.

Uşak'ın Banaz ilçesinde tutulan Baki Ş., hapsedildi. E.Ş. ise cumartesi günü Tire Devlet Hastanesi'nde 33 haftalıkken erken doğum yaptı. 1.5 kgın altında ikiz kız bebek dünyaya getirdi. Kuvöze konulan bebekleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devlet gözetmesine aldı. İzmir Şehir Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin pedagog eşliğinde yapacağı görüşmenin ardından çocuk yaşta anne olan E.Ş.'nin de devlet gözetmesine alınıp alınmayacağına karar verileceği bilindi.

ikiz-dunyaya-getiren-12-yasindaki-e.s.nin-babasi-en-agir-ceza-verilsin_2175_dhaphoto1

BİRDEN ORTADAN KAYBOLDU

E.Ş.'nin babası İ.G. 46, kızının, annesi Ç.Ş. 53 ile beraber yaşadıklarını, fotoğrafı nikahlarının bulunmadığını söyledi. Kızı E.Ş.'nin, annesinin 7 sene evvel can veren fotoğrafı nikahlı eşinin popülasyonuna kayıtlı olduğunu belirten İ.G., C.Ş.'nin oğlu Baki Ş.'nin geçen sene işsiz kaldığını, bu sebeple Mayıs ayında yanlarına taşındığını, 1,5 ay sonra ise aniden konutu terk edip, telefonlarına bile cevap vermediğini anlattı.

"İDAM CEZASI VERİLMESİNİ İSTİYORUM"

Kızının, hamile olduğunu mide sızısı şikayetiyle sağlık kurumuna götürdüklerinde bildiklerini söyleyen İ.G., "Çocuğum pedagog eşliğinde alınan ifadesinde hadiseyi üvey abisinin yaptığını söyledi. Şok yaşadık. İstismarı kimseye söylememesi için vefatla, uzuvlarını satmakla ve yakmakla kendisini korkuttuğunu anlattı. Üvey abinin yakınları, 'Biz öğrenerek yaptırdık bunu. Annesinin intikamını aldı' diyorlarmış. Bu hadisede bu birey kadar, ailesinin de parmağı var. Hepsinin suçlanıp cezalandırılmasını istiyorum" dedi. "Suça iştirak eden herkesin en ağır cezayı almasını istiyorum" diyen İ.G., "Böyle pislikler suratından çocukların yaşamı kararmasın. İdam cezası verilmesini istiyorum" diye konuştu.

ikiz-dunyaya-getiren-12-yasindaki-e.s.nin-babasi-en-agir-ceza-verilsin_2175_dhaphoto4

MAĞDUR ÇOCUK İKİZLERİNİ GÖRMEK İSTİYOR

Pazartesi günü sağlık kurumundan taburcu edilen E.Ş. de şunları söyledi

"Annem ile babam hekime gitmişlerdi. Üvey abim Baki ile yalnız kalmıştık. Cinsel istismarda bulundu. Vefatla, uzuvlarımı satmakla korkuttu. Annemle babama söyleyemedim. Yaşım ufak olduğu için bebekleri aldılar. Ben bebekleri görmek istiyorum ama göstermiyorlar. Benim arkamda dağ gibi babam var. En ağır cezanın verilmesini istiyorum."

DHA