Arnavutköy, Anadolu Semti, Nurbanu Sokak'taki bir adreste yasa dışı poliklinik işletildiği ve ‘kürtaj’ yapıldığı bilgisi polisi harekete geçirdi.

Lafçı gazetesinden Habip Atam'ın haberine göre, özellikle Suriyelilere müteveccih harekât yapan güya poliklinik için Şehir Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Arnavutköy ilçe takımları da harekete geçti. Tanımlanan adrese baskın tertip edilmesi için polis ekiplerinden güvenlik takviyeyi istendi.

HOŞLUK SALONU TABELASI

Takımlar, dış tarafında ‘Kadın kuaförü’ yazılı adrese girince, hastaya yatağı ve tetkik odalarıyla karşılaştı. Ayrıca, kürtaj harekâtlarında kullanılan medikal malzemelerle çok rakamda ilaç da ele geçirildi.

suriyeli-kurtaj-poliklinigi-0

KADIN ÇOCUK POLİKLİNİĞİ

Üzerinde Arapça “Kadın çocuk polikliniği- Bebek izleme noktası” yazılı çok rakamda kartvizit bulundu. Faryal M. ismine tertip edilen kartvizitlere kanıt olarak el konuldu. İş yeri ise damgalandı.

suriyeli-kurtaj-poliklinigi-2

NEZARETİNE ALINDILAR

Baskın tertip edilen adresteki kasiyer olarak çalışan Suriyeli Sidra M., ruhsatsız firmanın sahibi olduğu öne sürülen Suriyeli Aldo M. ve tetkik olmak için gizeme bekleyen 3 şahıs İstanbul Emniyeti'ne bağlı ilçe takımlarınca nezaretine alındı. Emniyette operasyonları bitirilen kuşkulular hür vazgeçildi.

suriyeli-kurtaj-poliklinigi