İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bir şebekenin piyasaya yüksek meblağda sahte para süreceği bilgisi gelmesi üzerine çalışmalara başladı.

Çalışmada şebeke üyelerini tespit eden polis ekipleri teknik ve fiziki takip sonrasında şebekenin Küçükçekmece’de sahte para bastıkları adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda, Zehra C., Duygu E., Hasan B. ve Mehmet Ali G. isimli 4 şüpheli gözaltına alınırken, adreste yapılan aramalarda 50, 100 ve 200 TL’lik banknotlar 20 milyon TL’lik sahte para, 3 sahte para basımında kullanılan yazıcı, sahte para basımında kullanılan mürekkep ve sprey, 1 pompalı tüfek ve 500 ecstasy hap ile 180 uyuşturucu hap ele geçirildi.

KENDİLERİNİ AİLE GİBİ GÖSTERMİŞLER
Operasyonda gözaltına alınan Zehra C., Duygu E., Hasan B. ve Mehmet Ali G. isimli şüpheliler sağlık kontrolünden sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Emniyette sorguya alınan şüphelilerden Mehmet Ali G. isimli şüphelinin resmi belgede sahtecilik suçlarından kaydı olduğu öğrenilirken, şebekenin kendilerine aile süsü vererek, Küçükçekmece’de ev tuttukları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri devam ediyor.





Kaynak: İHA