İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı atlı ekipler sokaklarda devriye dolaşmaya başladı.

İzmir'de 2001 yılında kurulan Atlı Polis Grup Amirliği, Buca Şirinyer Hipodromundan bağışlanan safkan İngiliz cinsi 7 at ile faaliyetlerini sürdürüyor. 

Atlı Polis Grup Amirliğindeki parkurda, binicileriyle birlikte 6 aylık zorlu bir eğitim programına alınan atlar, çevresel etkilere alıştırılıyor.

Toplumsal olaylarda eylemcilere müdahale, araçların önünü kesme ve kovalamaca konularında eğitim alan atlara, sis ile gaz bombası, ateş, ses, sopa, bayrak gibi cisimler de tanıtılıyor.

Toplumsal olaylarda nasıl davranacağı ve özellikle spor karşılaşmalarında taraftar gruplarının karşı karşıya gelmemesi için yapılması gerekenler de atlara öğretiliyor. 
Her gün bakımları var
Atların bakımları da binicisi polis memurlarınca günlük yapılıyor. Sabah ilk iş olarak atlarına tımar yapan biniciler, hayvanların günlük sağlık kontrollerini de gerçekleştiriyor.

Atların bulunduğu merkezde yine polis memurlarından oluşan sağlık merkezinde veteriner ve nalbant da yer alıyor. Atlarla ilgili en önemli işlemlerden biri de ayak bakımı. Her görev sonrası yıkanan, tırnak araları temizlenen atların nalları kontrol ediliyor, toynaklarına da bakım yapılıyor.