Yozgat'ta yaşayan Fadime Taşdemir 68, Finike Turunçova Mahallesi'nde oturan oğlunun yanına ziyarete gitti. Burada rahatsızlanan Taşdemir, oğlu tarafından Kumluca ilçesinde bulunan özel bir sağlık kurumuna götürüldü. Sağlık Kurumunun Genel Cerrahi Polikliniğinde tetkik ve muayeneleri yapılan Taşdemir'e böbrek kanseri teşhisi konularak, bevliye kısmına sevk edildi. Bevliye Uzmanı Prof. Dr. Murat Lekili tarafından değerlendirilen hastaya, böbrek kanseri teşhisi konularak operasyon olması önerildi.

"SIHHATİME KAVUŞTUM"

Yapılan zaferli operasyonla böbreği alınan Taşdemir sıhhatine kavuşarak sağlık kurumundan taburcu edildi. Kendisinin bu güne kadar böbrekleriyle alakalı rastgele bir rahatsızlık dinlemediğini ifade eden Taşdemir, “Karın sızısıyla rahatsızlandım, sağlık kurumuna geldiğimde yapılan tetkik neticeyi böbreğimde ur olduğu ortaya çıktı. Operasyon olmam istendi, operasyon oldum ve sıhhatime kavuştum. Hekimlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

"SIHHATLİ BİR HAYAT SÜRECEKTİR"

Böbrek kanserilerinin çoğu zaman sinsi ilerlediğini ve hastaya rastgele bir bulgu vermediğine işaret eden Lekili, “Hastamız karın sızısı şikayetiyle gelmiş, yapılan muayene değerlendirmelerinde bevliye tetkikinin uygun olacağına karar verildikten sonra böbreğindeki ur tespit edildi. Zaferli bir işlemle böbreği alındı, urun rastgele bir yayılımı yok. Hastamızı sıhhatli bir biçimde taburcu ediyoruz. Bundan sonraki hayatında hakimiyetlerde daha sıhhatli bir hayat sürecektir.” dedi.

"BÖLGEDE YAPILAN İLK OPERASYON"

Özellikle 40 yaş üstü erkeklerin senede bir defa ürolojik tetkik olmalarının sıhhat açısından ehemmiyetli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Lekili, asıllaştırdıkları böbrek uru ameliyatınında ayrıca bölgede yapılan ilk operasyon olmasından dolayı da mutlu olduklarını bildirdi.