Kemalpaşa ilçesi Nazarköy yakınlarında 2017 senesinde alana gelen vakada Torbalı'da yaşayan S.D., iddiaya göre bir vakit evvel akrabası Orhan Pala ile yakınlaştı. Bunun üzerine Pala ile S.D. beraber kaçmaya karar verdi. Gidişatı bilen Seracettin D. eşine şiddet uyguladı. S.D. ve Pala, Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sığınarak can güvenliklerinin olmadığını söyledi.

Emniyetten parçalayan S.D. ve Pala'ya aynı gün Nazarköy yakınlarında Seracettin Duman'nin yakınları saldırdı. Saldırıya uğrayan S.D. ve Pala muhtelif yerlerinden bıçaklandı. Pala vaka yerinde yaşamını kaybetti. Ağır yaralanan S.D. ise sağlık kurumuna kaldırılarak rehabilitasyona alındı. Soruşturma başlatan jandarma, hadiseye karışan Seracettin Duman ile akrabaları Giyasettin Duman, Hüseyin Duman, Cüneyt Duman, Yılmaz Duman, Maşallah Duman ve Mehmet Karakot'u nezaretine aldı. Sorguları bitirilen kuşkulular sevk edildikleri adliyede hapsedildikten sonra haklarında 'töre saikiyle planlayarak ve isteyerek öldürme' kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet mapus cezası istemiyle dava açıldı.

SANIKLARA CEZA YAĞDI

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son mahkemesine tutuklu maznunlar Seracettin Duman ile akrabaları Giyasettin Duman, Hüseyin Duman, Cüneyt Duman, Yılmaz Duman, Maşallah Duman ve Mehmet Karakot ile tarafların avukatları katıldı. Mahkemede son lafı sorulan Seracettin D., masum olduğunu öne sürerek Orhan Pala'nın öldürülmesi emrini vermediğini söyledi. Sanıklardan Cüneyt Duman ise "Vaka, Orhan Pala'nın bana sövmesiyle aniden oldu" dedi. Öbür maznunlar da üzerlerine atılı yargılamaları kabul etmeyerek, salıverilmelerini arz etti.

Duruşma kurulu, maznunlardan Seracettin Duman, Giyasettin Duman ve Mehmet Karakot'a, Pala'nın töre saikiyle planlayarak ve isteyerek öldürülmesini azmettirme kabahatinden müebbet mapus cezası, öbür maznunlar Cüneyt Duman, Maşallah Duman, Hüseyin Duman ve Yılmaz Duman'a ise Pala'yı iştirak halinde töre saikiyle planlayarak ve isteyerek öldürme kabahatinden müebbet mapus cezası verdi.

Duruşma kurulu ayrıca, S.D.'nin yaralanmasıyla alakalı da tüm maznunları 10 sene 10'ar ay mapus cezasına çarptırdı.

DHA