Dünya Ekonomik Forumu’nun Ocak ayındaki Davos Zirvesi’nde katılımcıların imzasına açılan Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri’ne kurumsal raporlamalarında yer vereceğini vaat eden birincil yerli şirket Koç Holding oldu.

Taahhütname dahilinde Koç Topluluğu şirketleri; etkinlik raporu, sürdürülebilirlik raporu gibi kurumsal raporlamalarında ve beyanlarında bu göstergelere referans verebilecek.

Dünya Hesaplı Forumu’nun 2020 yılında kaleme aldığı yeni kapitalizm tanımı olan “Paydaş Kapitalizmi”, tüm paydaşlar için ortak ve sürdürülebilir değerinde yaratmayı alıyor. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri’ne karşın verdiğimiz vaat; çevresel, sosyal ve kurumsal idare (ESG) alanlarındaki performansımızı ve ilerlememizi şeffaf bir şekilde paylaşmamıza katkı sağlayacak. Bu vaat, sürdürülebilirlik vizyonunu bütün iş stratejimize, operasyonlarımıza ve kurumsal beyanlarımıza dâhil etme konusundaki kararlılığımızın bir yansımasıdır” dedi.

Nasıl oluşturuldu?

Dünya Hesaplı Forumu’nun meslek dünyasından katılımcılarını temsil eden Milletlerarası İş Konseyi, şirketler aralarında sürdürülebilirlik alanındaki ilerlemenin karşılaştırılabilmesi, bu alanda karar verme mekanizmalarının geliştirilmesi, şirketlerin yarattıkları sürdürülebilir layık konusunda şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin daha da artırılabilmesi amacıyla Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri’ni oluşturdu

Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri nedir?

Dünya Idareli Forumu, dört büyük denetim şirketiyle birlikte şirketlerin finans dışı çevresel ve toplumsal faaliyetlerini evrensel olarak ölçebilecek “paydaş kapitalizmi karnesi”ni duyurdu. Göstergelerde izlenmesi gereken ve başarının ölçüleceği dört bölge bulunuyor: İnsan, gezegen, refah ve idare prensipleri.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Koc-Holding-den-bir-ilk-Paydas-Kapitalizmi-Gostergeleri-nedir/249950