Kolonya parfüm ve deodorantlardan farklı olarak ferahlatıcı bir özelliğe sahiptir. İçinde etil alkol kullanılır. Ferahlatıcı özelliğini etil alkolden alır ve en ayırt edici özelliği uçucu olmasıdır. Alkolle birlikte içinde su ve esans bazlı sıvı yer alır.

Piyasadaki ürünlerin üzerinde 70 veya 80 derece yazması ürünün içeriğinde kullanılan alkol miktarının hacmidir. Kolonyanın pek çok çeşidi bulunur. Limonun popülaritesi her zaman olsa da artık zambak, zeytin, tütün gibi pek çok alternatif çeşitleri bulunuyor.  

Kolonya Nasıl Yapılır?

Kolonya hem kozmetik bir ürün hem de tıbbi bir ürün olarak değerlendirilir.  Etkili bir dezenfektandır aynı zamanda. Yapımı da bir hayli kolaydır. Peki, bu güzel ve ferah kokulu ürünü evde yapmak mümkün mü?

İlk defa Almanya’da üretilen kolonya en fazla Türkiye’de kullanılıyor. Ihlamur veya nane gibi pek çok hoş kokulu kolonya yapmak mümkündür. Basit bir kolonya yapabilmek için gereken malzemeler oldukça uygun fiyatlıdır. Bir kaç limon, saf su ve etil alkol ile kolonyanız hazır. Siz de en güzel ve hoş kokulu kolonya çeşitlerini görmek isterseniz https://www.kozmela.com/kolonya sitesini muhakkak ziyaret etmelisiniz.