Kaza, sabah saatlerinde ilçe yol ayrımındaki kavşakta alana geldi. Battal Takviyeci idaresindeki 44 EB 711 plakalı ulus otobüsü ile Ali Uçar yönetindeki Malatya Zafer işletmesine ait 58 AAC 917 şehirlerarası otobüs kavşakta çarpıştı. Çarpmanın tesiriyle otobüslerde bulunan 18 birey yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi ile vaka yerine çok rakamda sıhhat, itfaiye ve AFAD takımı sevk edildi. Yaralılar sıkıştıkları yerlerden çıkarılarak sağlık araçlarıyla şehirdeki muhtelif sağlık kurumulara kaldırılarak rehabilitasyona alındı. Rehabilitasyona alınan yaralılardan 2'sinin hayati riskinin devam ettiği bildirilirken, Mehmet Mustafa Koza 51 ise hekimlerin tüm mücadelesine karşın kurtarılamayarak hayatını yitirdi.

VALİ BARUŞ: HANGİ VASITANIN KAİDE İHLALİ YAPTIĞI TESPİT EDİLECEK

Vaka sonrası sağlık kurumulara kaldırılan yaralıları ziyaret eden Malatya Valisi Aydın Baruş daha sonra vaka yerinde tahlillerde bulundu. Vali Baruş, kazanın saat 8.20'de alana geldiğini kaydolarak, şunları söyledi:

"Ankara güzergahından Malatya'ya gelen bir şirketimize ait yolcu otobüsü ile Malatya'dan Akçadağ ilçemize gelmekte olan Megakent Belediyemize ait bir yolcu otobüsü Akçadağ kavşağında ne yazık ki üzücü bir kazaya karışıyor. Allahın İzniyle böyle üzücü kazalara bir daha tanık olmayız. Buradan tüm sürücü dostlarımıza tekerrür sesleniyorum; lütfen can taşıdıklarının farkına varsınlar. Özellikle kavşak noktalarında dikkat etsinler. Bu cins karlı yağışlı havalarda fren mesafesinin eksilmesinden dolayı da kazalar sık sık alana geliyor. Dolayısıyla trafikte daha ağır ve yavaş izlesinler, hızlarını eksiltsinler, kavşak noktalarında iyice düşürsünler ki böyle üzücü kazalara alan vermeyelim. Analizler yapılacak emniyet müdürlüğümüz trafik takımları tahlilleri yapacaklar. Sonucu daha sonra anlaşılacak. Hangi vasıtanın trafik kaideyi ihlali yaptığı tespit edilecek ve lüzumlu legal harekâtlar başlatılacak." Polis kaza ile alakalı geniş çapta soruşturma başlattı

378caac9ba0131e478646a7215d9f738

Kaynak: AAYO