Yeni Şafak yazarı ve AKP Milletvekili Markar Esayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmaması ve Ergenekon davası hakkındaki görüşleri büyük yankı uyandırdı.

CUMHURBAŞKANI, KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNİ SIKMAYARAK MİLLİ DURUŞ GÖSTERMİŞTİR
Markar Esayan Cumhurbaşkanının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmaması ile ilgili olarak, 'Kılıçdaroğlu meselesi; Sayın Cumhurbaşkanımızın bahsettiğimiz fotoğraf bugün bir siyasinin Kılıçdaroğlu'na kızması veya onun yaptıklarıyla ilgili öfke duyması ve o yüzden de elini sıkmaması değil. Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye'de yüksek siyaseti en iyi uygulayan, dünyada en iyi uygulayan liderlerden bir tanesi. Yüksek siyaset gerçekten ülkenin ve halkın menfaatlerini korumayı ve zoru yapmayı gerektirir. Çizgilerini çizdiğim bu yüzde 60'lık blok, gayri milli bir bloktur ve siz bu blokla bu bloku normalleştiremezsiniz. Bu bloku ötekileştirmek zorundasınız, gerçekten kayda almamak zorundasınız. O yüzden oradaki tavrı Sayın Cumhurbaşkanı'nın milli duruştur, Kılıçdaroğlu meselesi değildir orada.' dedi.

SÖZDE ERGENEKON DAVASI İÇİN NE DEMİŞTİ?
Markar Esayan Ergenekon davası için, 'Sadece darbe değil, darbe hazırlığı veya darbe teşebbüğsü değil aynı zamanda bu darbeyi mümkün kılacak, darbenin öncesinde toplumu ikna etmek üzere yapılan cinayetler, suikastler, toplumsal, ayaklanmalar, bütün bunları organize eden derin devletin yargılanması'' diye konuşmuştu.