Gazeteci Barışma Yarkadaş, Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz'in İkizdere'de gerçekleştirilen doğa katliamında iş ortağının Akşam gazetesinin sahibi Akıllı Yeşildağ olduğunu açıkladı.

Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’nde AKP’ye yakınlığı ile aşina Cengiz İnşaat’ın yerine getirmek istediği taşocağına aleyhinde direniş devam ediyor.

Gazeteci Uzlaştırma Yarkadaş, Mehmet Cengiz'in İkizdere katliamındaki meslek ortağı Akşam Gazetesi'nin de sahibi olan Akıllı Yeşildağ olduğunu belirtti.

Uzlaşma Yarkadaş'ın Twitter'dan yaptığı yorumlama şöyle:

1- Dün gece KRT'de yayımlanan Şimdiki Zaman programında Rize İkizdereli kadınların feryadına şahit olduk. Vatanlarına sahip çıkan Rizeliler, yaşadıkları eziyeti ve şahit oldukları çevre katliamını ağlayarak anlattı. Bu gözyaşları niçin akıtılıyor?

2- Kamuoyu, İkizdere'deki katliamın sorumlusu olarak sadece AKP'li Mehmet Cengiz'i görüyor. Madem Ki; eski ANAP'lı yeni AKP'li Cengiz bu suçta yalnız değil. Cengiz'in İKİZDERE katliamındaki meslek ortağı AKŞAM Gazetesi'nin de sahibi olan Akıllı Yeşildağ. Bu ismi kamuoyu yakından bilir!

3- Zeki Yeşildağ, dönemin İBB Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cezaevine girdiğinde, Erdoğan'a 4 ay boyunca eşlik eden Hasan Yeşildağ'ın ağabeyi... Yeşildağ ailesiyle ilgili bilgi olmak için SABAHLEYIN Yazarı Mahmut Övür'ün ilgili yazısını okuyabilirsiniz.

4- Gelelim Rize İkizdere Katliamı ile AKŞAM'ın sahibi Zeki Yeşildağ ilişkisine... Elimdeki kayıtlara göre, Rize'deki işin adı bütünüyle şu: Rize İli, İyidere İlçesi, Hazar Mahallesi, Fabrika Mevkiinde Rize İyidere Lojistik Limanı Projesi... Bu işin ihalesi 21-B Davetiye usulü

5- ile üretilmiş. İhale ise kayıtlara tarafından Zeki Yeşildağ'ın sahibi Inşa Yapı İnşaat - Cengiz İNŞAAT'a verilmiş. İlk buluş bedeli olarak da 1.394.780.494,88 TL layık biçilmiş. Bu tutarın zaman içinde 2 milyar TL'ye çıkacağı belirtiliyor. Yandaş medyanın sahibi Rize İkizdere'de

6- kadınların gözyaşının dökülmesine sebep olurken, yandaş TV kanallarından her gün hepimize küfreden iddiaya göre gazeteciler ise alacakları üç beş kuruş uğruna bu zulme ve vicdansızlığa göz yumuyor, görmezden geliyor. Onlar sussa da biz bu konuyu ve YAPI'yı konuşmaya devam edeceğiz.

Medyaradar

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Mehmet-Cengiz-in-ortagi-hangi-medya-patronu-cikti/250076