CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni Mehmet Aristokrat'nun firmasının 15 TL’lik bir ürünü SGK’ya 1000 TL’ye sattığını bahis etmişti.

CHP Ankara Milletvekili Dikte'in İçişleri Bakanı Aristokrat’nun kuzeni Mehmet Aristokrat'ya karşın iddialarıyla ilgili İnvamed-RD Global şirketi, "SGK'ya ya da ayrı kurum kuruluş veya bir şirkete iddialarına konu olan ürün fatura edildi ise, bu bedelin 10 katını SMA, MS ve ALS'li hastalarımıza bağış yapmayı vaat ediyoruz" açıklamasını yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni Mehmet Aristokrat'nun firmasının 15 TL’lik bir ürünü SGK’ya 1000 TL’ye sattığını iddia etmişti. Laf konusu habere erişim engeli getirilmişti. İnvamed–RD Global şirketinden iddialarla ilgili yazılmış bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bu iddiasının güya delili olarak, Türkiye’deki tüm tıbbi cihazların belirli olduğu Mahsul Peşine Düşüp Takip Sistemi (ÜTS) ve Afiyet Kullanım Tebliği (SUT) ürün sorgu ekranlarını güya bir ihale belgesiymiş gibi paylaştığı anlaşılmıştır.

Tüm sıhhat camiası kadar bilindiği gibi, hastane ve hekimler ürünlerin dilekçe yerini, amacını ve kaydını sorgulamak nedeniyle bu ekranları kullanmaktadır. Bu ekranlar bir ihale belgesi değil; tıbbi ürünlerin kayıtlarını belirten veri bankalarıdır.

Murat Emir göre hiçbir fiziksel veriye dayanmayarak ve baştan sona yalan yanlış bir şekilde ileri sürülen, gerçek dışı olarak ürünümüze biçilen 15 TL’lik aşağılayıcı bedel ve bu ürünün 1000 TL’ye SGK’ya satıldığı ve hileli olarak milyonlarca TL kazanıldığı iddiası, hastalara şifa elde etmek için çıkılan Ar-Ge ve üretim yolculuğunu basit ve sığ bir tavırla aşağılamaya yöneliktir" denildi.

"Sayın Murat Dikte, sizi bahse konu olan ürünün varsa faturalarını incelemek üzere üretim tesisimize ziyafet ediyoruz" denilen açıklamada, çağrıda da bulunularak, "İddia ettiğiniz gibi herhangi bir haksız kazanç var ise, SGK’ya veya bambaşka kurum kuruluş veya bir şirkete iddialarına konu olan ürün fatura edildi ise, bu bedelin 10 katını SMA, MS ve ALS’li hastalarımıza bağış yapmayı taahhüt ediyoruz. Fakat böyle bir durum yok ise, kamuoyunda yarattığınız kavrama bedeli değin tutarı siz SMA, MS ve ALS’li hastalarımıza bağış yapar mısınız? Invamed–RD Global tüm dünyadaki hastalara şifa elde etmek için vardır. Bu polemiklerden kazanılan paranın zeka SMA, MS ve ALS’li hastaların tedavisi için kullanılmasını istemektedir" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Mehmet-Soylu-nun-yonetiminde-oldugu-sirketten-CHP-li-Murat-Emir-e-cevap/253086