Trakya ’ya kar yağışı, öğle saatlerinde itibaren Bulgaristan hududundan giriş yaptı. Yıldız Dağlarında tesirli olan yağış sonrası kar kalınlığı yüksek kesimlerde 10 santimetreyi bulurken, Türkiye ’nin Bulgaristan ’a erişimini sağlayan Dereköy Hudut Kapısı'nda ise 7 santimetreye erişti.

Karayolları yetkilileri, Dereyköy Hudut Kapısı'na ve dağlık kesimlerdeki mesken yerlerine gidecek sürücüleri kar lastiği olmadan yola çıkmamaları ve zincir takmaları ihtarında bulundu.

Hava vaziyetinin ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı hariç, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışlı olması bekleniyor.

5c5abc88c03c0e12e8f61f30

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan bültene göre yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök hengameli sağanak, Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksek noktaları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya ve Afyonkarahisar'ın yüksek bölgeleriyle Bolu, Kastamonu ve Sivas etraflarında karla karmaşık yağmur ve kar biçiminde görülecek.

Yağışların, Antalya etrafları ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güçlü olacağı hipotez edilirken, rüzgarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu istikametlerden güçlü 40-70 km/saat, bölgenin kuzeybatısında, güney ve güneydoğu istikametlerden güçlü ve yer yer fırtına 40-70 km/saat, Doğu Akdeniz'in doğusunda da doğu ve kuzeydoğu istikametlerinden fırtına ve zaman zaman güçlü fırtına 60-90 km/saat biçiminde esmesi öngörülüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı/İHA