Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan ilana göre, rüzgarın, Güney Ege'de yarın öğle saatlerinden sonra doğu ve güneydoğu doğrultulardan fırtına, yer yer güçlü fırtına, gece saatlerinde Marmaris-Kaş arasında bütün fırtına biçiminde eseceği varsayım ediliyor. Kuzey Ege'de de rüzgarın çarşamba günü ilk saatlerde güçlü fırtına biçiminde esmesi öngörülüyor.

Rüzgarın, Batı Akdeniz'in güneyinde yarın akşam saatlerinden itibaren doğu ve güneydoğu doğrultulardan fırtına biçiminde eseceği varsayım ediliyor.

CUMA GÜNÜNDEN İTİBAREN TESİRİNİ KAYBEDECEK

Doğu Akdeniz'in doğusunun sarihlerinde rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu doğrultulardan fırtına biçiminde esmesi bekleniyor. Kasırganın aralıklarla devam edeceği ve cuma günü sabah saatlerinden sonra tesirini kaybedeceği öngörülüyor.

Doğu Akdeniz'in batısında da rüzgarın çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu doğrultulardan fırtına biçiminde eseceği varsayım ediliyor.

Fırtına sebebiyle alana gelebilecek negatifliklere karşı başta denizciler olmak üzere alakalıların ve yurttaşların dikkatli ve önlemli olmaları ehemmiyet taşıyor. Anadolu Ajansı