Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz Hatay ve Osmaniye hariç, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu AnadoluGaziantep ve Kilis hariç bölgeleri ile Çorum, Amasya, Tokat, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari etraflarının yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında yer yer gök hengameli sağanak, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Sivas, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Hakkari etraflarında karla karmaşık yağmur ve kar biçiminde beklenen yağışların; Güney Ege kıyı kesimi ve Batı Akdeniz'de güçlü 21-50 kilogram/m2, Antalya ve Muğla etraflarında mahallî olarak çok güçlü ve şiddetli 51-100 kilogram/m2 olması bekleniyor. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı görüleceği varsayım ediliyor.

Hava sıcaklığında ise ehemmiyetli bir farklılık beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim olağanlarının 2 ila 5 derece üzerinde, değişik yerlerde mevsim basmakalıpları etrafında izleyeceği varsayım ediliyor.

İSTANBUL'A GECE BALÇIK YAĞDI

İstanbul genelinde gece saatlerinde yağmurla beraber balçık yağdı. Özellikle arabaların üzeri balçıkla kaplandı. Sabah uyandıklarında taşıtlarının balçıkla kaplı olduğunu gören sürücülerden kimileri kendi imkânlarıyla vasıtalarını paklerken bazıları ise oto yıkamacılarının yolunu yakaladı.

istanbula-camur-yagdi-1-_8615_dhaphoto1

Bir çok yurttaş vasıtalarını yıkatmak için oto yıkamacılara geldi. İşe gitmek için taşıtının başına geldiğinde taşıtının balçıkla kaplı olduğunu gören İmdat Kadiroğlu , " Daha dün yıkatmıştım, sabah kalktım balçık yağmış. Bazı yerlerde yıkamacı bulamadık. Şimdi geldik burada vasıtamızı yıkatıyoruz" diye konuştu. Yoğunluktan hoşnut olduğunu anlatan oto yıkamacı Nazım Bayram ise " Olağanda bu kadar yoğun olmazdı balçık yağdığı için bir yoğunluk var. Daha Öncekisi gibi pek iş olmuyor balçıktan dolayı bir yoğunluk oldu" dedi.

istanbula-camur-yagdi-1-_8615_dhaphoto2

METEOROLOJİ'DEN ARKASI ARDA UYARILAR

Yağışların; Güney Ege kıyıları ve Batı Akdeniz'de güçlü 21-50 kilogram/m2, Antalya ve Muğla etraflarında mahallî olarak çok güçlü ve şiddetli 51-100 kilogram/m2 olması beklendiğinden yaşanabilecek negatifliklere karşı ani su baskın, su baskını, erişimde aksamalar vb. dikkatli ve ihtiyatlı olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde güney istikametlerden güçlü 40-70 kilometre/sa ve fırtına 70-90 kilometre/sa, zaman zaman 100 kilometre/sa biçiminde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek negatifliklere karşı çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, erişimde aksamalar, mahallî hortum yaradılışı, ağaç ve direk yıkılması vb. dikkatli ve ihtiyatlı olunması gerekmektedir.

fft16_mf13196087

Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının yarın Cumartesi akşam saatlerine kadar güneybatılı akışlarla beraber Ülkemizin batı kesimlerini etkilemesi ve başta güneybatı kıyılarımız olmak üzere Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ’de yer yer tesirli olacağı varsayım edildiğinden yaşanabilecek negatifliklere karşı balçık biçiminde yağış, hava niteliğinde eksilme, görüş mesafesinde düşme vb. dikkatli ve ihtiyatlı olunması gerekmektedir.

Meteoroloji sitesinden uyardı! Kuzey Afrika'dan geliyor1

BUGÜN HAVALAR NASIL OLACAK? HAVA GİDİŞATI RAPORU - 26 OCAK 2019 CUMARTESİ

MARMARA
Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Rüzgar; bölgenin güney kesimlerinde, güney ve güneydoğu istikametlerden güçlü ve kısa süreli fırtına 40-70 kilometre/sa olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği varsayım ediliyor.

BURSA °C, 15°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

ÇANAKKALE °C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği varsayım ediliyor.

İSTANBUL °C, 13°C
Çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu

KIRKLARELI °C, 11°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, yer yer gök hengameli sağanak yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların; Öğle saatlerine kadar saatlerine kadar İzmir ve Aydın'ın Kıyı kesimlerinde, akşam saatlerine kadar ise Muğla etraflarında mahallî olarak güçlü olması 21-50 kilogram/m2 bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu istikametlerden güçlü 40-70 kilometre/sa, Kıyı Ege'de yer yer fırtına 70-90, zaman zaman 100 kilometre/sa biçiminde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği varsayım ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

IZMIR °C, 14°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök hengameli sağanak yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların;yarın öğle saatlerine kadar mahallî olarak güçlü olması bekleniyor.

MANISA °C, 14°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 8°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök hengameli sağanak yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde kadar mahallî olarak güçlü olması bekleniyor.

AKDENİZ
Çok bulutlu, Hatay ve Osmaniye dışında kalan kesimlerin yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karmaşık yağmur ve kar biçiminde görülmesi beklenen yağışların; Batı Akdeniz'de güçlü 21-50 kilogram/m2, mahallî olarak çok güçlü ve şiddetli olması 51-100 kilogram/m2 bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu istikametlerden fırtına 70-90, zaman zaman 100 kilometre/sa biçiminde esmesi bekleniyor. Batı Akdeniz'de toz taşınımı görüleceği varsayım ediliyor.

ADANA 8°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, geceden itibaren sağanak yağışlı

ANTALYA 11°C, 15°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök hengameli sağanak yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar güçlü, mahallî olarak çok güçlü ve şiddetli olması bekleniyor.

BURDUR 3°C, 7°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karmaşık yağmurlu geçeceği varsayım ediliyor.

HATAY 5°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

Meteoroloji sitesinden uyardı! Kuzey Afrika'dan geliyor2

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batısının, öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Sivas etraflarında karla karmaşık yağmur biçiminde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu istikametlerden güçlü ve kısa süreli fırtına 40-70 kilometre/sa olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

CANKIRI °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yüksek kesimleri karla karmaşık yağmur ve kar yağışlı

ESKISEHIR °C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KONYA °C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yüksek kesimleri karla karmaşık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin öğleye kadar, iç kesimlerin akşam saatlerine kadar yağmurlu geçeceği varsayım ediliyor.

SİNOP °C, 16°C
Çok bulutlu, öğleye kadar aralıklı hafif yağmurlu

BOLU °C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu

DÜZCE °C, 16°C
Çok bulutlu, öğleye kadar aralıklı hafif yağmurlu

ZONGULDAK °C, 15°C
Çok bulutlu, öğleye kadar aralıklı hafif yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Çorum, Amasya ve Tokat etraflarının yağmurlu geçeceği varsayım ediliyor. Rüzgarın; yarın Cumartesi bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneydoğu istikametlerden güçlü ve kısa süreli fırtına 40-70 kilometre/sa biçiminde esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın Cumartesi yağmurlu

ÇORUM °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın Cumartesi yağmurlu

SAMSUN °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Tunceli, Erzincan ve Şırnak etraflarının yağmur ve karla karmaşık yağmurlu, Hakkari, Bingöl ve Bitlis etraflarının kar yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis vakası ile beraber buzlanma ve don vakayı bekleniyor.

ERZURUM -6°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu

KARS -11°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu

MUŞ -6°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

VAN -2°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği, Gaziantep ve Kilis dışında kalan kesimlerin gece saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği varsayım ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis vakası bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu

GAZIANTEP °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

SIIRT °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu