Kocaeli ’nin Çayırova ilçesinde 2012 senesinde kaybolan annesinin bulunması için bir televizyon programına katılan 17 yaşındaki genç kızın anlattıkları sonrasında harekete geçen polisin yaptığı tahliller sonrasında kaybolan kadının kardeşi tarafından öldürülerek cesedinin ormana atıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan katil zanlısı, ablasını öldürdüğünü itiraf etti.

MÜÜGE ANLI'DA ANLATTI

Edinilen bilgilere göre, 17 yaşındaki S.A. adlı genç kız, 2012 senesinde kaybolan annesi Seher Okusal ’ın bulunması için bir Müge Anlı'nın Tatlı Sert adlı televizyon programına katıldı. Katıldığı programda 2011 senesinden beri annesinden haber alamadığını söyleyen S.A., annesinin kaybolmadan evvel son olarak dayısı Mevlüt O. 30 ile görüldüğünü iddia etti.

asada

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ

Genç kızın televizyon programında anlattıkları sonrasında harekete geçen Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği takımları, genç kızın ifadesi güzergahında hadiseyle alakalı analiz başlattı.

Takımlar, bir hayli bireyi şahit olarak dinledi. Şahitler Seher Okusal ’ın en son kardeşi Mevlüt O., babası Hayrettin O. ve M.N. adlı bir bireyle görüştüğünü iddia ederken, Mevlüt O. ’nun daha önceki eşi M.G. ise Seher Okusal ’ı daha önceki eşinin öldürdüğünü iddia etti.

GÖZALTINA ALINDI

Şahitlerin ifadeleri sonucunda Okusal ’ın en son kardeşi Mevlüt O. ’nun evinde olduğunu tespit eden polis, Mevlüt O., Hayrettin O. ve M.N.'yi nezaretine aldı.

kocaelı cinayet zanlısı

KAN DONDURAN İTİRAFLARDA BULUNDU

Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne getirilen baba Hayrettin O. ve M.N. özgür vazgeçilirken, Mevlüt O. ifadesinde ablasını öldürdüğünü itiraf etti. Mevlüt O. ’nun ifadesinde ablasının kaybolduğu sene içkili bir biçimde evine geldiğini ve bu nedenden dolayı aralarından münazara çıktığını söylediği bilindi.

CESEDİ ÇÖP POŞETİNE KOYUP SAKLAMIŞ

Çıkan kavgada iteklediği ablası Seher Mektepsel ’ın kafasını duvara çarpması neticesinde yaşamını kaybettiğini söyleyen Mevlüt O.'nün can verdiğini fark ettiğinde ise çöp poşetine koyarak bir vakit evinin yanında bulunan ırmakta gizlediğini iddia ettiği bilindi.

ORMANLIK ARAZİYE GÖMMÜŞ

Ablasını bir vakit ırmakta gizledikten sonra Gebze ilçesi Cuma köyü yakınlarında ormanlık bir araziye gömdüğünü iddia ettiği bilinen Mevlüt O., bitirilen operasyonlarının ardından Gebze Adliyesine sevk edildi.

Hadiseyle alakalı soruşturma başlatan savcılık koordinesinde Mevlüt O. ’nun ablasının cesedini vazgeçtiğini iddia ettiği ormanlık alanda arama çalışması başlatılacağı bilindi. İHA