Muharrem B., mahkemede "4 martta gözaltına alındım. Polis bana iddiaları kabul et, duruşma bile yapılmadan kurtulursun dedi" diye konuştu.

Muharrem B., savcı ile konuştuktan sonra suçlamaları reddettiğini söyledi.

Mahkemede şuan iddianamenin okunmasına devam ediliyor. Buna göre Muharrem B., iddiaları kabul etmeyip eşcinsel olduğunu ve tedavi istediğini söylemiş, daha sonra, savcılıkta suçlamaları kabul etmiş.

Muharrem B.'nin yüzüne okunan iddianamede, Muharrem B.'nin cinsel saldırılarının 2013 yılında KAİMDER yurdunda başladığı ifade edildi. Muharrem B.'nin KAİMDER yurdunda her daim odası olduğu ve çocuklara genellikle yurtta bulunan odasında saldırdığı belirtilen iddianamede, Ensar Vakfı yurdunda mağdur çocuklardan birine "ben seni Allah ve Resul aşkı için seviyorum" dediği ifade edildi.

Muharrem B. mahkemede, "Ben yapmadım. Polis bana baskı uyguladı. ‘Sen anlat burada ceza almazsın’ dedi. Eşcinsel değilim, kimseye tecavüz etmedim... Çocuklar kendi aralarında yaptıklarını benim üzerime atıyorlar.

TEK SORUMLU BENDİM
Sanık Muharrem Büyüktürk, söz alarak, "Ben Ensar Vakfı ve Kaimder yurtlarında tek sorumluydum" diye ifade verdi.

SEVİLEN BİR ÖĞRETMENDİ
Devlet okulunda birlikte çalıştığı öğretmen tanık olarak "Ben sanığın başka bir yurtta çalışıp çalışmadığını bilmiyordum" diye ifade verdi. Başka bir tanık, "Sanık genel olarak sevilen bir öğretmendir. Kendisinin Ensar'da kaldığını biliyordum" dedi.