İnşaat sektöründe yaprak dökümü sürüyor. Adalet, İstanbul Bolluca ve Göktürk’te villa projeleri hayata geçiren ve çok sayıda kişiyi mağdur eden Neo Yapı’nın iflasına karar verdi.

İstanbul 1. Asliye Mahkemesi, hakkında konkordato talep edilen Neo Yapı’nın talebini reddetti.

3 Haziran 2021'de görülen dava duruşmasında şirket yararına verilen geçici mühletin, belirli mühletin ve bütün tedbirlerin kaldırılmasını hükmetti.

Konkordato komiserlerinin görevlerine son verilirken; hakkında konkordato istek edilen Neo Inşa Arazi Geliştirme İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim şirketinin iflasına karar verildi.

Mahkeme kararın anında İstanbul Nöbetçi İflas Müdürlüğüne ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğüne gönderilmesine; İflas kararının iflas müdürlüğü kadar duyuru edilmesini talep etti.

İstanbul'da Eyüp-Göktürk ve Arnavutköy-Bolluca'da yapı ettiği lüks konut ve villa projeleri ile aşina söz ettiren Neo Inşa'dan konut bölge yüzlerce birey ise mağdur oldu.

TAPULARINI ALAMADILAR

Bankalara ve piyasaya yüklü bir borcu yer alan şirketten milyonlarca lira ödeyerek gayrimenkul yatırım yapanlar 2018 yılından bu yanlamasına ortada kalmıştı.

NeoYapı adına Bolluca ve Göktürk'te satışı yapılan toplam 450 değin villa ve daire ile ilgili bir dizi sorun bulunuyor. Mal sahiplerinden bir kısmı tapularını alamazken, satışı yapılan yüzlerce daire ise teslim edilmedi.

Alacaklı bankalar şirkete karşın icra takibine geçerken, daire ya da villaları bankalara ipotek edilen mülk sahipleri de haciz tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

2000 yılında Kadir Aydın ve Feridun Uzunyol göre kurulan Neo Inşa, 2 bin dönüm orman arazisi ve 600 dönümde 415 müstakil ev ve 8 mahalleden oluşan Neo Gölpark İstanbul projesini yapmış, sonra Neo Bolluca, Neo Bolluca 2 ve Neo Bolluca 3 Neo Bolluca 4 Neo Bolluca 5 gibi projeleri üstlenmişti.

Sözcü

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Neo-Yapi-da-iflas-etti-binlerce-kisi-magdur-oldu/251843