Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuştuğu, Sürdürülebilir Kültürel Kalkınma programına çok sayıda ünlü sanatçı katıldı.

Telif haklarıyla ilgili müjde veren Davutoğlu, toplantıya katılan sanatçıların sorunlarını dinledi ve sorularını yanıtladı. Bu sorunlara da kısa zamanda çözüm bulacaklarını söyledi.

İLK KONUŞAN ORHAN GENCEBAY OLDU

Toplantıya katılan sanatçılarda ilk konuşan ünlü ses sanatçısı Orhan Gencebay oldu. Gencebay sanatçıların telif hakları ve korsanla ilgili yaşadığı mağduriyete değindi. Gencebay bazı verileri açıkladıktan sonra Türkiye'nin  bu konuda dünya ülkelerinden geride kaldığını dile getirdi.

BUNDAN UTANÇ DUYUYORUM

Sanatçıların emeklerinin karşılığını alamadığından dolayı üzgün olduklarını söyleyen Gencebay Türkiye'nin en büyük korsan ülkelerinden biri olduğunu ve bundan utanç duyduğunu dile getirdi.

''MÜZİK SEKTÖRÜMÜZ ÇÖKMEK ÜZERE''

Başbakan Davutoğlu’nun söz verdiği Orhan Gencebay özetle şunları dile getirdi: ''Şu anda müzik sektörümüz çökmez üzeredir. Şu anda sanatçılarımızın çok büyük çoğunluğu yaşama zorluğu çekmektedir. Hatta bazıları sefil haldedir. Allah rahmet eylesin Attila Özdemiroğlu gururundan dolayı bazı şeyleri söylemiyordu. Çok zorluklar içindeydi ve dün onu kaybettik. Attila Özdemiroğlu en büyük müzik adamlarından biriydi. Ama zorluklarla yaşadı. Son zamanlarda son derece zordu'' dedi.

SANATÇILARIN GÜVENCESİ YOK

''Sanatçının ne sağlık ne de emeklilik güvencesi kesinlikle yok. Siz yapacağınızı söylediğiniz için içim şu anda kahkaha atıyor. O derece güveniyorum. Telif olarak bizim geçen yıl aldığımız miktar brüt 20 milyon Euro’dur. Yarısı hizmet ve stopaj için kesilir'' dedi.