Doğuştan dişlerin çarpık olması, diş kaybı nedeni ile eksik dişin bulunması ve çene kemiğinin dar olması nedeni ile görülen şekil bozuklukları düzeltilir. Dişlerin üzerine braket yerleştirilir. Tel bu bıraketlerin arasından geçirilir ve lastik ile sabitlenir. Bu sayede dişler hareket kazanır ve istenilen yönde doğru çekilebilir.

Ortodonti Tedaviside Süreç Nasıl İlerler?

Ortodonti tedavisi 18-36 ay arasında değişiklik gösteren bir sürece sahiptir. Dişlerin hareketine göre ayda bir doktor kontrolü istenir. Hareket yavaş ise bu süre uzatılabilr. Ağrılı ve acılı bir süreç değildir. Ortodonti fiyatları tedavinin ilk başında belirlendiği için sürecin uzaması ya da kısalması tutarı etkilemez.

Ortodonti Tedavisinde Neden Şeffaf Plaklar Kullanılır?

Şeffaf plak önceki yıllarda sadece dişlerin sabitlenmesi ve eski haline geri dönmesini engellemek için kullanılırken günümüzde tel yerine kullanılır. Gelişen teknoloji sayesinde tel görüntüsünden rahatsız olan kişiler bu yöntem ile tedavi olabilir. Şeffaf plak maliyet olarak fazla olduğu için ortodonti fiyatları artışına neden olur.

Ortodonti Tedavileri Her Yaşta Yapılabilir Mi?

Tedavi için üst yaş sınırı yoktur. Ancak başarılı bir işlem olması için kemik gelişimini tamamlamış 15 yaş üzeri kişilere önerilir. Kemikleri hareketli ve gelişmekte olan kişilerde çene hareketi durmadığı için tedavi etkili olamaz.

İmplant Tedavisi Fiyatları

Hareketli protezler ve takma dişler görüntü olarak estetik olsa da implant tedavisi gibi doğal diş fonksiyonu sağlamazlar. İnplant vidası kişinin çene emiğine yerleştirildiği için sabittir ve ömür boyu kullanılır. Tedavi fiyatları belirlenirken markası, protezin modeli, kaç adet yapılacağı gö önünde bulundurulur.

İmplant Diş Kimler İçin Uygundur?

Kemik gelişimini tamamlamış ve vida yerleştirmesi için çene kemiğinde sorun olmayan herkes bu işlemi yaptırabilir. İmplant tedavisi komplikasyon riski çok az olan bir işlem olduğu için rahatlıkla herkese uygulanabilir. Çene kemiğinde erime olan kişilere de ek protez konarak yapılabilir.

İmplant Diş Faydaları Nelerdir?

Sabit protez olduğu için ısırma ve çiğneme gibi fonksiyonlar doğal diş gibi gerçekleştirilebilir. Uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılır. Eksik dişlerin neden olduğu kötü görüntüyü ortadan kaldırır.  Köprü ve kaplama tedavilerinde olduğu gibi sağlıklı dişlere herhangi bir müdahalede bulunulmaz.

İmplant Diş Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

İmplant vidasının çene kemiğine kaynaması için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Hastanın kemik yapısı radyolojik olarak görüntülenmelidir. Kemik seviyesi ile uygulanacak vidanın seviyesi eşitlenir. Kemik kaybı ve erimesi olan kişilerde ek protez yerleştirilir. Ağız bakımı uygulanır ve implant tedavisi için gerekli hijyen sağlanır.

İmplant Diş Tedavisi Kaç Aşamadan Oluşur?

Operasyon 3 aşamada gerçekleştirilir. Vida yerleştirme işleminden sonra en az 3 ay kemik ile vidanın kaynaşması beklenir. Üçüncü aşama protezin yerleştirilmesidir. Üç aylık süre sonunda vida kaynamış ise protez takılır.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

İlk olarak hastanın tedaviden neler beklediği sorgulanır. Daha sonra 3 boyutlu modelleme tekniği ile işlem sonucu gösterilir. Hastanın ağız yapısı ayrıntılı analiz edilir ve uygulama aşamasına geçilir. Tasarım uygulamasın çok farklı işlemler kullanılır. Bu nedenle gülüş tasarımı fiyatları sabit değildir.

Gülüş Tasarımı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Ortodonti, kaplama, köprü ve diş eti tedavileri kullanılan yöntemlerdir. Özellikle diş etlerindeki sorunlar dişlerin görütüsünü önemli derecede etkiler. Etkili bir gülüş tasarımı yapılmak isteniyorsa mutlaka diş etlerindeki sorunlar tedavi edilmelidir. 

Gülüş Tasarımı Tedavi Fiyatları

Diş yapılarındaki sorunlar farklı olduğu için gülüş tasarımı için kullanılan tedavi teknikleri de farklıdır. Bu nedenle her hastanın ödeyeceği tutar aynı değildir. Gülüş tasarımı fiyatları işlemin uygulandığı kliniğe göre değişiklik gösterir.