Cinayetten hükümlü bulunduğu Sivas E Tipi Cezaevi'nde, kendisini ziyarete gelen 29 yaşındaki eşi Leyla Avcı'yı 'pembe odada' meyve bıçağıyla öldüren Metin Avcı'nın (29) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya devam ediliyor. Metin Avcı hakkında TCK 82/1d maddesince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile açılan davanın 7'inci duruşması bugün 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Sanık Metin Avcı duruşmaya, tutuklu bulunduğu Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden katılım sağladı.

Sanık Metin Avcı duruşmada öldürdüğü eşinin çocuklarının annesi olduğunu ve onu çok sevdiğini dile getirdi. Mahkeme heyeti olayları bildiğini iddia eden tanık Ferdi Yamuklu'nun dinlenmesini istedikten sonra Sanık Metin Avcı'nın tutukluk halinin devamına karar verilerek duruşma 18 Mayıs tarihine ertelendi.

Metin Avcı, 16 Eylül 2010'da Şanlıurfa'da eşine tecavüz ettiği iddiasıyla amcasının oğlu Engin Avcı'yı silahla vurup, boğazını bıçakla keserek öldürmekten dolayı 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Sivas E Tipi Cezaevi'ne 2013'te nakli yapılmış olan Avcı, Elazığ'da yaşayan ve kendisini ziyarete gelen eşi Leyla Avcı'yı, eşlerin özel görüşebildiği 'pembe oda' olarak nitelendirilen bir odada, 19 Mart 2015 tarihinde 3 santimlik meyve bıçağıyla boğazını keserek öldürmüştü.