İzmir' Urla'da, deniz kenarında aracı ile duran polis memuru U.Ç., iddialara göre aracına yakın araç yaklaştırdığı için Hamit Öncü ile tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte polis memuru U.Ç., Öncü'yü pompalı tüfeği ile öldürdü.

Olay, geçtiğimiz pazartesi akşamı yaşandı. Urla'nın Çeşmealtı Sondurak mevkisinde meydana gelen olayda tır şoförü 30 yaşındaki Öncü, aracı ile denizi seyretmek için deniz kenarına doğru yanaştı. Bu esnada, deniz kenarında aracının içerisinde duran 43 yaşındaki U.Ç., aracına yakın yanaştığını söyledi ve Öncü ile tartışmaya başladı.

POMPALI TÜFEK İLE ÖLDÜRDÜ

Tartışma büyüdü ve kavgaya dönüşürken iddialara göre kendi aracından pompalı tüfek çıkaran U.Ç., Hamit Öncü'yü silahıyla vurdu. Olayı gören çevredekil vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirildi.

HASTANEDE HAYATA TUTUNAMADI

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, olay yerinde ilk müdahaleleri yaptıktan sonra ağır yaralı Öncü'yü ambulans ile Urla Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Hamit Öncü yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.

Gözaltına alınan polis memuru U.Ç., Aydın İl Emniyet Müdürlüğünde bir karakolda görevli polis memuru olduğu ve 3.5 aydır raporlu olduğu, ailesinin yanına geldiği polis tarafından öğrenildi. Emniyetteki sorgulamaların ardından adliyeye sevk edilen 21 yıllık polis U.Ç., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.