Afiyet Bakanlığı'nın açıkladığı 22 Temmuz 2021 Perşembe gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 52 kişi hayatını kaybetti.

Jurnal olgu sayısında ise son zamanların büyük artışı yaşandı. Sağlık Durumu Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün son zamanların en yüksek vaka sayısına ulaştık. Aşı ile güvence altına alınmadan salgın gündemden çıkmaz. Tedbirinizi alın aşınızı olun" dedi.

Afiyet Bakanlığı, Türkiye'nin jurnal COVID-19 tablosunu açıkladı. 22 Temmuz verilerine göre, 214 bin 196 test yapıldı.

SON ZAMANLARIN EN YÜKSEK VAKA SAYISI

Vaka sayılarında ise korkutan bir atış yaşandı. Son 24 saatte, 9 bin 586 yeni olgu saptandı, Corona nedeniyle bugün 52 birey ise hayatını kaybetti. öte taraftan 5 bin 93 birey sağlığına kavuştu.

BAKAN KOCA’DAN UYARI

Güncel tabloyu sosyal ağ hesabından açıklayan Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, “Bugün son zamanların en yüksek olgu sayısına ulaştık. Aşı ile güvence altına alınmadan salgın gündemden çıkmaz. Tedbirinizi alın aşınızı olun. Bu toplumsal sorumluluğumuz” dedi.

“YENİ OLGU SAYILARI 2 HAFTADA 2 KATINA ÇIKTI”

Yeni vaka sayılarının iki haftada iki katına çıktığını bildiren Bakan Koca, “Çözüm: Şu andan itibaren sıkı önlem, birincil fırsatta aşı. İlk doz ve devam dozları için afiyet kurumlarımız gece gündüz emrinizde. 9.586 olan vaka sayısını geriletelim” dedi.

AŞILAMADA SON ŞART

Güncel verilerde, salgına karşı sürekli aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgiler de yer alıyor. Buna kadar, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 63.08, ikinci doz ortalaması yüzde 34.86, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 64 milyon 487 bin 841 oldu.

En yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, İzmir.

En Düşük aşılama oranına sahip iller; Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Gümüşhane, Iğdır.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Rekor-artis-Vaka-sayisi-10-Bine-dayandi/253223