Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birkaç ülkeyle röportaj halinde olduğunu, Azerbaycan'la anlaşmaya yakın olduğunu aktardı. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya, İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bir takım ülkelerle de görüştü belirtildi.

Reuters haber ajansına konuşan 4 Türk kaynak, Türkiye Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun bahsettiği swap anlaşmalarıyla ilgili veri verdi.

Türkiye'nin para takası (swap) anlaşmasını imza atmak için diğer ülkelerle görüşmelerini hızlandırdığını açıklayan kaynaklar, sağlanacak birincil anlaşmanın muhtemelen Azerbaycan'la olacağını belirtti. Merkez Bankası'ndan TL hamlesi!

İsminin açıklanmaması istemeyen kaynaklar, Malezya, Güney Kore, Rusya, İngiltere ve Asya'daki öteki ülkelerle görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, üstteki düzey bir kaynak da Ankara'nın Doha'yla var olan ve geçen yıl 3 katına çıkarılarak 15 milyar dolara ulaşanm anlaşmayı daha da genişletebileceğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği yetkilileriyle bir araya geldiği toplantıda, swap anlaşması için dört ülkenin merkez bankaları ile görüşmelerin sürdüğünü, ikisi ile manâlı bir noktaya gelindiğini söylemişti.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Reuters-acikladi-Iste-Swap-anlasmasi-icin-gorusulen-ulkeler/252172