İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan kaynaklar, Çarşamba günü 20 büyük ABD şirketiyle Türkiye'ye yatırımı görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşımını ve planlarını yorumladı.

İngiliz haber ajansı Reuters, çarşamba günü ABD’nin önde gelen 20 büyük şirketinden üstteki seviye yetkililerle bir araya gelecek ve Türkiye’ye yatırımı görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu planının arka yüzünü yazdı. Haber ajansına konuşan üç ayrı kaynak, bu görüşmenin Haziran ayında gerçekleşmesi planlanan Biden-Erdoğan görüşmesi öncesinde de kritik bir öneme sahip olduğunu aktardı.

Reuters’a konuşan kaynaklar, 26 Mayıs’ta konferans görüşmesi şeklinde gerçekleşecek ve Cumhurbaşkanlığı yatırım ofisi, TOBB ve ABD Odalar Birliği’nin katılacağı görüşme ile ilgili data veren bir kaynak, “Bu görüşme 14 Haziran’da Brüksel’deki NATO Zirvesi esnasında planlanan Biden ve Erdoğan görüşmesi için hazırlandı” yorumunu yaptı.

“AMACI MESAJ BELIRLEMEK”

ÖTE YANDAN bu görüşme ile ilgili bir diğer kaynak da yarın gerçekleşecek görüşmede ABD hükümetinin hiçbir ilgisi olmadığını aktarırken, hangi şirketlerin de görüşmeye katılacağının henüz bilinmediği belirtildi.

Reuters’a ismini vermeden açıklama yapan ve sektörden bir yetkili, “Bu görüşmenin amacı Biden ile yüz yüze görüşmeden önce ABD’li şirketlerin nabzını yoklamak, ön alıştırma gerçekleştirmek” dedi. Bu yetkili, “Ankara, ayrıca ülke içinde ayrıca de uluslararası arenada Türkiye’nin önemli bir partner olduğunu tahsis etmek istiyor” dedi.

Yarın gerçekleşecek zirveye Microsoft ve Netflix’cilt temsilcilerin katılacağı belirtilirken, ABD Odalar Birliği Sözcüsü, “Bu mülâkat özel olacaktır ve tescil altına alınmayacaktır. Dolayısıyla bu görüşmeden herhangi bir ayrıntı paylaşılmayacaktır” dedi.

“ERDOĞAN SORULARI YANITLAYACAK”

Kasım ayındaki seçimi kazandıktan sonra Ocak ayında göreve başlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sadece 23 Nisan’da, 1915 Olayları’na soykırım diyeceğini anlatmak için görüşen Joe Biden’ın Haziran’daki görüşmesi Türkiye için kritik bir öneme sahip.

Reuters’a konuşan ve ismini açıklamayan bir diğer yetkili de, “Bir Takım şirketlerin üstteki düzey yöneticileri ve CEO’ları da görüşmeye katılacak ve görüşmede Erdoğan’ın bir söylev yaparak Türkiye’de yatırım ve meslek yapış şekilleriyle ilgili soruları yanıtlaması bekleniyor” dedi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Reuters-e-konusan-kaynak-acikladi-Erdogan-in-gizli-amaci/250857