Savcı Ferhat Sarıkaya, Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ile tutuklanan ve hapishanede canına kıyan Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı hakkındaki davayı da cemaatin yönlendirmesiyle açtığını itiraf etti.

FETÖ'cü hakim ve savcıları deşifre eden Sarıkaya, Şemdinli iddianamesini FETÖ'nün hazırladığını söyledi. Fetullah Gülen'in savcı Sarıkaya'ya ömür boyu maaş bağlanmasını vasiyet ettiği de ortaya çıktı.

Sarıkaya 100. Yıl Üniversitesi soruşturması sonrası Başsavcı Kemal Kaçan'ın kendisini tebrik edip öptüğünü söyledi. Soruşturmayı yaptığı Van KOM Müdürü Mustafa Uçkan'ın da paralel yapı mensubu olduğunu söyledi.

Darbe yapacak diye Büyükanıt'ı iddianameye ekledim
Şemdinli’deki patlama soruşturmasını yürütürken daha sonra Yargıtay üyesi olan hakim İlhan Kaya’nın, Yaşar Büyükanıt üzerinde yoğunlaşmasını istediğini söyleyen Sarıkaya, "Genelkurmay Başkanı olacağı kesin gibiydi. Şemdinli’deki olayın içine özellikle Büyükanıt’ı katmamı istiyordu. Kaya, Büyükanıt’ın askeri bir darbe yapacağını, bunun engellenmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Bu da beni etkiledi. Büyükanıt darbe yapacak olursa ülkenin düşeceği durumu düşünmeye başladım" dedi ve şunları söyledi,

"KOM Müdürü Uçkan’ın flash bellekle getirdiği bilgileri kopyala yapıştırla iddianameye aldım. Kaya, iddianame taslağını hazırladıktan sonra görmek istedi. Bu taslak üzerinde çalıştı. Birkaç paragrafını da kendisi yazdı. Yazdığı paragraflardaki iddialar çok ağırdı. Ben de askeri bir darbeye engel olacağımı düşünerek yazılanlara birşey demedim. Bu davayı da kendi mahkemesine düşürdü. İddianameyi yazdığım için Yaşar Büyükanıt’ın kolunu kanadını kırdığını, askeri bir darbe yapamaz hale getirdiğimi ve darbeyi deşifre ettiğimi söylüyorlardı."

Hocaefendi maaş bağladı
İlhan Kaya evine çıktığımızda bana her türlü yardımın yapılacağını, bütün ihtiyaçlarımın giderileceğini söyledi. Ben kim olduklarını, ne tür bir olayın içerisinde yer aldıklarını sordum. Bana ‘Hocaefendi böyle bir kahraman çıkmış, kendisine ve ailesine ölünceye kadar bakılacak, bu da size bir vasiyetimdir' dediğini söyledi. Anlattığına göre Fetluıllah Gülen cemaati benim bütün ihtiyaçlarımı giderecek, aileme bakacak ve benimle ilgilenecekti. Açığa alındığım dönem boyunca bütün maaşımı almış gibi mali hiçbir kaybım olmadan hayatıma devam ettim.