İkramiye kazanan numaralar da 01, 10, 18, 29, 30 ve tekerrür 10 olarak söylendi. İki defa aynı rakamın olması olanaksızken, büyük ikramiyenin çıktığı yer de Kocaeli-Gebze olarak belirtildi. Rakamsal Loto sayıları yerine Kader Topu sayılarının yayına verildiği anlaşıldı.

YAYIN SONRASI NUMARALAR DEĞİŞTİ

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, yayın sonrası ise tarih ve numaralar değiştirildi. Büyük ikramiye çıkan numaralar, 14, 15, 18, 34, 35 ve 48 olarak söylendi. Ancak büyük ikramiye bu defa Ankara-Polatlı'ya çıktı. 5, 4 ve 3 yakalatan birey rakamı ve ikramiye meblağları için de aktüellemeler yapıldı.

"MAKİNE İLE EKRAN NUMARALARI DEĞİŞİK"

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “23 Ocak tarihli Rakamsal Loto çekilişinde sual işaretleri var. Aygıttan gelen numaralar ile ekrana verilen numaralar değişik, iki defa 10 sayıyı nasıl çıkar?'' diye sordu. Yavuzyılmaz söylemesinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Radyo Televizyon Kurumu bu sürükleyişleri 2016 senesine kadar canlı yayınladı. Webtv'de canlı yayında çekiliş tarihi 1970 gösterildi. İki defa 10 sayıyı çıktı. Bu yanılgılar yanlışlıkla olamaz. MPİ'nin fotoğrafı internet sitesinde yanılgılı bilgiler düzenlenmiş olsa dahi webtv'den canlı yayını izleyip, ikramiyenin kendisine çıkmadığını görüp biletini atan ya da sonradan tekerrür hakimiyet etmeyen çok rakamda yurttaşımız vardır. Şuurlu veya şuursuz umursamama veya disiplinsizlik kapsayan bu uygulamaların kıymeti ulusun sırtına yükleniyor"