Polis, bir yandan bebek yüzlü katili arıyor, bir yandan da cinayetlerdeki sır perdesini aralamaya çalışıyor. Atalay Filiz'in cinayetlerinin yakalanma korkusuyla birbirini tetiklemiş olabileceği değerlendiriliyor. Polise göre, Atalay Filiz önce kendisinden ayrılmak isteyen Olga Seregina’yı öldürdü. Olga’nın kaybolması, şüpheleri Atalay Filiz'in üzerine çekti. Olga’nın en yakın arkadaşı Elena Radchikova’yla onun sevgilisi Göktuğ Demirarslan, Atalay Filiz'den şüphelendi. Göktuğ, Atalay Filiz'in en yakın arkadaşıydı ve onu iyi tanıyordu. Üstelik 4 genç Paris’te eğitimleri sırasında bir süre aynı evi paylaşmıştı.

Atalay Filiz, kendisini ele vereceklerini düşünerek, Göktuğ ile Elena’yı Ankara’da pompalı tüfekle öldürdü. Yine polisin tespitlerine göre, öğretmen Fatma Kayıkçı da aynı nedenle katledildi. 2 yıl boyunca yaşadığı Tuzla’da sahte isim kullanan ancak sahte kimliği bulunamayan Atalay Filiz, sigorta için kendisinden kimliğini isteyen Kayıkçı’nın kendisini ele vermesinden korktu. En büyük korkusu yakalanmak olan Atalay Filiz, kendisini ihbar etmelerinden korktuğu Göktuğ ve Elena gibi Kayıkçı’yı da öldürdü, Atalay Filiz'i yakalamak için tüm emniyet birimleri çalışmalarını sürdürüyor. Soruşturmayı İstanbul polisi dışında, Ankara Emniyet Müdürlüğü, MİT ve Askeri İstihbarat da takip ediyor.

KAYNARCA HATTI İNCELEMEDE 

Atalay Filiz'i takibe alan polis, önce bir bavulu taşırken görüntülerini bulmuş, ardından aynı bavulla bir minibüse bindiğini belirlemişti. Bu görüntülerin şüphelinin kaçma anına ait olduğu ve Tuzla-Kaynarca hattında çalışan bir minibüse bindiği tespit edildi. Şüphelinin Kaynarca’dan Yalova’ya giden İDO seferlerini kullanma ihtimali üzerine, bu civardaki tüm kamera görüntüleri de incelemeye alındı. Zanlının görüntülerde taşıdığı bavulun içinde ceset bulunma ihtimalinin düşük olduğunu söyleyen yetkililer, bavulun ceset taşımak için çok küçük olduğunun tespit edildiğini ifade etti. Şüphelinin, öldürdüğü öğretmen Kayıkçı’nın cesedini gece saatlerinde başka bir yöntem kullanarak ormanlık alana atmış, ardından da bavulunu alarak kaçmış olabileceği üzerinde de duruluyor.

Zanlının araç kiralama ihtimaline karşı şirketler incelendi ancak bu yönde bir işlemin yapılmadığı anlaşıldı. Zanlının, 2 ayrı telefon kullandığını, bunların “patates hat” olarak isimlendirilen ve başkalarının kimlik bilgileri kullanılarak alınan hatlardan olduğunu belirleyen polis, kayıtları da mercek altına aldı. Buna göre eski marka telefonla kullanılan hat S.Ç. adlı kişiye aitti. Bu telefonu herkes biliyordu. Ancak kullandığı akıllı telefonu ise kimse görmemişti. Bu da bir kadının üzerineydi. Telefon kayıtlarına göre Atalay Filiz, öldürdüğü Fatma Kayıkçı ile sadece 2 kez telefonda görüşmüştü. Akıllı telefonla anlık iletişim uygulaması “WhatsApp” kullanan zanlının, bu şekilde kimlerle yazıştığı tespit etmeye çalışılıyor.

BAŞKA BİR CİNAYET DAHA İŞLEMİŞ OLABİLİR

Olayla ilgili yapılan geniş çaplı soruşturmada polis, seri katil profili çizen şüphelinin, yine aynı bölgede başka cinayete karışıp karışmadığını araştırıyor. Atalay Filiz’in işlediğinden şüphelenilen cinayetlerden birinin, geçen şubat ayında Maltepe Cevizli’de bavul içinde bulunan bir kadın cesedi olayı olduğu belirtildi. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda yabancı uyruklu olduğu anlaşılan kadının kimliği tespit edilememiş, katili yakalanamamıştı.

Soruşturmada, onlarca kişinin ifadesi alındı. Bunlardan biri de Atalay Filiz’in arkadaşlarından biriydi ve şunları söyledi: “Atalay okul yıllarında cinayet içerikli, korku filmleri izlemeyi çok sevdiğini söylüyordu. Filmlerdeki cinayete ilişkin detayları eleştiren biriydi. ‘Ben olsam bu cinayeti şöyle işlemez, böyle işlerdim. Ben olsam bunları yaptıktan sonra asla yakalanmazdım’ diyordu.” Atalay Filiz'in başka bir arkadaşının verdiği ifade de şöyle: “Atalay çok bilgisayar oyunu oynuyordu. Kendini o kadar kaptırmıştı ki hayatı bir oyun olarak görüyordu.”

Atalay Filiz'in arkadaşlarına “Hayat bir oyun. Ben de bir oyun kurguluyorum. Sonra da istediğimi bu oyundan eliyorum. Game over oluyorlar” dediği ifade edildi.