Muayene olmak için gittiği hastaneye çamurlu olması nedeniyle ayakkabılarını çıkartarak giren 84 yaşındaki Şerife Cesur'un fotoğrafı, Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan afişlerde kullanılıyor.

Gittiği hastanede açıklama yapan Şerife Nine, "Bana yardımcı olan hemşire ve doktorlardan Allah razı olsun. Ne olur hastanelerimizi temiz tutalım" açıklaması da afişlerde resmi ile birlikte yer alacak.

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Şerife Cesur'un bu güzel davranışının sağlık çalışanlarını onurlandırdığını ve çok mutlu ettiğini belirtti.

Dr. Uzun konu ile alakalı şöyle konuştu,

"Sağlık çalışanlarına şiddetin gündemde olduğu dönemde bir vatandaşın,  teyzenin böyle bir davranışta bulunmuş olması bizleri çok duygulandırdı. Tabi biz  ayakkabısını çıkartıp girmesini istemiyoruz ama yaptığı davranış bizleri mutlu  etti. Bizden memnun olduğunu söylemesi bizleri onore etti, duygulandırdı. Sağlık  Bakanımızın talimatları ve teşrifiyle hastanenin adını 'Şerife Cesur İlçe  Hastanesi' diye değiştirdik. Ayrıca 81 ilde bütün sağlık kuruluşlarımızda Şerife  ninenin sağlık personeline kendi ifadeleriyle teşekkürünün de yer aldığı  afişlerin asılması talimatı verildi. Biz de Kırıkkale olarak bu talimata uygun  olarak, hastanelerimize Şerife ninenin afişlerini astık."