Hadise, geçen 4 Haziran'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde alana geldi. Yusufcan Özalp, münazaralı olduğu kız dostu Merve Yün ile konuşup, barışmak için evine gitti. Ancak Özalp ile Merve Yün'ün ailesi arasında münakaşa çıktı. Münakaşa sırasında Yusufcan Özalp, elindeki bıçakla, genç kızın annesi Fadime Yün'ü göğsünden bıçaklayıp, öldürdü. Babası Fahri Yün'ü de yaraladı. Hadisenin ardından Ayrancılar Jandarma Karakol Komutanlığı'na giderek teslim olan Yusufcan Özalp, hapsedildi. Hakkında ‘isteyerek öldürme ’ ve ‘isteyerek öldürmeye girişim ’ kabahatlerinden dava açıldı.

'BEN ÖLDÜRMEDİM, KENDİ EŞİ ÖLDÜRDÜ'

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde açılan davanın ilk mahkemesinde tutuklu maznun Yusufcan Özalp, vakada yaralanan Fahri Yün ve kızı Merve Yün ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Pınar Melli hazır bulundu. Tutuklu maznun Özalp ifadesinde, Fadime Yün'ü eşi Fahri Yün'ün öldürdüğünü öne sürdü. Özalp, "Merve ile üç senelik duygusal bir dostluğum vardı. Zaman içinde meseleler yaşadık. Bölsek de o yarıyıl barışma düzeyindeydik. Beni ailesiyle tanıştırmak için evine çağırdı. Azıcık geç saatte gittiğim için bana küfür etti. Babası kapıda ‘Biz akraba konutluluğu yapıyoruz. Sana kız vermeyiz. Kızımı çok hoşlanıyorsan baban fabrikanın paylarından azıcık bana devretsin o zaman ortak oluruz, sen de kızımla evlenirsin ’ dedi. Irkçılık yaptığını, kızını pazarladığını söyleyince bana yumruk attı. Konuttan çıkmak istedim. Merve ’nin babası, elindeki bıçakla bana saldırdı. Kendimi kenara çekince Fahri ’nin elindeki bıçak eşine dokundu. Fahri ’nin elinden bıçağı aldım. Gelişigüzel salladım, Fahri ’ye geldi mi öğrenmiyorum. Hadise yerinden kaçarken yolda birini gördüm ve 'beni öldürecekler karakola götür' dedim. Jandarmaya giderek teslim oldum" diye konuştu.

kiz-arkadasinin-annesini-oldurmekle-suclanan-saniktan-ilginc-savunma_5369_dhaphoto1

'MAZNUN PALAVRA SÖYLÜYOR'

Vakada yaralanan Fahri Yün ise, maznunun ifadesinin reeli yansıtmadığını söyledi. Uyandığında eşini kanlar içerisinde gördüğünü belirten Yün, "Maznunun beyanları palavralar üzerine heyeti. Ben konuttaki hengame üzerine uyandım. Kapıyı açtığımda eşimi yerde kanlar içerisinde gördüm. Bu sırada maznun üzerime gelerek, bana bıçakla saldırdı" dedi.

Merve Yün de o yarıyıl erkek dostu olan maznunun palavra söylediğini ifade ederek, Yusufcan Özalp'in vakadan evvel kendisini dağlık alana götürüp, evlenmesi için tehdit ettiğini iddia etti. Maznunun tehdit hadiseyi sırasında da elinde bıçak olduğunu söyleyen Yün, "Maznunla duygusal bir dostluğumuz oldu. Bana makûs davrandığı için tamamladım. Vakadan evvel beni güçle dağlık bir alana götürüp, bıçakla tehdit etti. Evlenmediğim takdirde beni öldüreceğini söyledi. Korktum ve kurtulmak için 'tamam' dedim. Daha sonra buna inanmadığı için gece zamanı konutumuza geldi. Kapının zorlandığını dinleyince pencereden baktım. Maznunu görünce annemin yanına gittim. Bu sırada içeriye girdi ve elindeki bıçağı anneme sapladı.Daha sonra babama saldırdı" diye konuştu. Mahkeme, değişik şahitlerin dinlenmesine karar verilerek, ertelendi.

DHA