Şule Çet ’in vefatına ait “isteyerek öldürme”, “kaliteli cinsel istismar” ve “hürriyeti tahdit” kabahatlerinden haklarında dava açılan Çağatay Aksu ve Berk Akand ’ın suçlanmasına Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde başlandı. Aile Bakanlığı ’nın katılma arzını kabul eden duruşma, sivil toplum teşkilatları ve milletvekillerinin yaptığı çok rakamda arzı ise yalanladı.

'PENCEREDEN SARKIK GİDİŞATTAYDI'

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre; tutuklu maznun Aksu, “Biz Şule ’ye değmedik bile” diyerek Çet ’in “düştüğünü” söylediği hadiseyi şöyle anlattı:

“Şule, 03:53 sırasında yerinden kalktı, ben gidiyorum gibi bir şey söyledi. Peşinden gittim. Gittiğimde pencereden sarkık gidişattaydı. Yakalamaya çalıştım. Bu sırada parmağımın tendonu koptu. Berk diye seslendim ancak müzikten dolayı dinlemedi ve gelmedi. Şule, elimden kaydı düştü.”

'ADAM BANA ABAYI YAKMIŞ SALMIYOR'

Aksu, Şule Çet ’in hadise gecesi dostuna yazdığı “Keşke gelmeseydim”, “Bu adam bana abayı yakmış salmıyor” iletilerinin konuta gitmemek için yazdığı gerekçeler olduğunu ileri sürdü.

Hadise yerinde paklik yapılarak kanıtların yok edildiği iddiasına ait olarak da Aksu, “Hadise kadehleri yıkamamdan 15-20 dakika sonra alana geldi” dedi.

KADEH AYRINTIYI!

Maznun Berk Akand ise Çet ’in yanından kalktığını andırdığını ancak daha sonra “içinin geçtiğini” belirterek “Çağatay ’ın Berk diye haykırıp beni dürttüğünü andırıyorum. Evvel müzik kapandı. Ondan sonra bilgisayarın kapanma sesini duydum, gözümü açtım. Kadeh devireme sesi de o sırada oluyor” iddiasında bulundu.

Plazadaki güvenlik vazifelisi Arif Deniz, hadisenin ardından plazadan bölen maznunlara yanlarındaki kadının nerede olduğunu sorduklarında Akand ’ın “çıktı, gitti görmedin mi lan diye üzerine geldiğini” dediğini söyledi.

Çet ’in aile avukatı Umur Yıldırım hazırlanan bilirkişi raporunu duruşmaya sunarak cinsel hücum olduğunun ispatlarla ortaya konulduğunu belirtti.

BABADAN AVUKATA TEPKİ

Maznun avukatları Şule Çet ’in majör depresif olduğunu iddia ederek, “İçtiği ilaçlar intiharı tetikledi” dedi. Maznun avukatlarının korunmasına Şule Çet ’in babası İsmail Çet, “Senin kızın olsa sabreder mıydın” diye tepki gösterdi.

Maznun avukatı “Şikayetçiler 02.45 ’te cinsel hücum var diyorlar ama kızın güle oynaya fotoğrafları var” diyerek Çet ’nin resimlerini gösterdi.

Duruşma, Çet ’in bedeninde bulunan kırıkların sebebinin tespit edilmesi ve parmaklarında maznun Akand ’a ait olduğu tespit edilen Deoksirübo Nükleik Asit misallerinin tokalaşmayla geçip geçmeyeceğinin tanımlanması için rapor alınmasına karar verdi. Mahkeme 15 Mayıs Çarşamba tarihine erteledi.