Gazi Üniversitesi Tekstil Tasarımı talebesi Şule Çet, geçen sene 29 Mayıs'ta sabaha karşı saat 04.00 sıralarında lüks plazanın 20'nci katından düşerek can verdi. Vakanın ardından Çağatay Aksu 34 ve Berk Akand 33, nezaretine alındı. Aksu ve Akand, ilk ifadelerinin ardından özgür vazgeçilirken, daha sonra soruşturmanın derinleştirilmesiyle yine nezaretine alınarak hapsedildi. İddia Belgesinde, Şule Çet'in cinsel hamleye maruz kaldığı ve plazanın 20'nci katından atılarak öldürüldüğü belirtildi.

HTS RAPORLARI DOSYADA

Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde evvelki gün ilk defa egemen karşısına çıkan ve ağırlaştırılmış müebbet ve 39 sene mapus cezası istemiyle suçlanan maznunlar, yargılamaları kabul etmedi. Hadise gecesi maznunlar ve Şule Çet'e ait HTS raporları dosyaya girdi. Rapora göre Şule Çet, saat 00.19'da konut dostu Lilia Thorine'ye 'Allahım salmıyor', saat 00.21'de ise 'Öğreniyordum böyle olacağını s.... ya' biçiminde ileti attı. Çet, saat 01.47'de konut dostuna, 'bırakmıyor' iletisini gönderdi. Bu iletiden sonra konut dostu Çet'i aradı; ama Çet telefonunu açmadı ve iletilerine yanıt vermedi. HTS raporuna göre maznunlar ve Şule Çet, 01.48 ile 02.16 saatleri arasında telefon ve internet kullanmadı.

SANIK AKAND: ÇOK MAKÛS ŞEYLER OLDU

Sanıklardan Berk Akand ise rapora göre, davanın şahitlerinden Pınar T.'yi saat 02.16'da aradı. Berk Akand saat 02.16 ile 02.37 arasında Pınar T. ile takribî 20 dakika konuştu. 02.39'da ise Akand, Pınar T.'ye 'Çok makûs şeyler oldu, telefonu aç, bana geri dön' iletiyi attı. İkili arasındaki bağlantı saat 02.48'e kadar sürdü.

Şule Çet ise en son saat 02.45'te konut dostuna 'Of analog', 'ağzıma s.... ağzıma, keşke gelmeseydim' iletilerini gönderdi.

AVUKAT: 01.48-02.16 ARASINDA TECAVÜZ

Avukat Yıldırım'a göre, şahit Pınar T., duruşmadaki ifadesinde 20 dakikalık konuşmayı söyleyemedi ve saat 01.30 dan sonraki iletileri görmediğini, sabah kalktığında iletileri gördüğünü söyledi. Avukat Yıldırım, bu vaziyetin de saat 01.48 ile 02.16 arasında Şule Çet'e tecavüz edildiğini ve maznun Akand'ın kız dostuna attığı, 'çok makûs şeyler oldu' biçimindeki iletinin de bu hadiseyi anlatmak için atıldığını ileri sürdü. Yıldırım ayrıca, Berk Akand'ın Çet'in vefatıyla alakalı bir dahli olup olmadığının netlik kazanmadığını, Çet'in maznun Çağatay Aksu tarafından öldürüldüğünün ise paklik yaparak kanıtları yok etmeye çalışması ve kendi hazırlattıkları raporda Çet'in Hyoid kemiğinin 'dilin tutunduğu kemik' kırık olmasının kanıtladığını iddia etti.

KENDİ HAZIRLATTIĞI RAPORU SUNDU

Avukat Umur Yıldırım, davanın görüldüğü Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Mersin Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda misyonlu iki adli tıp uzmanına hazırlattıkları raporu da sundu. Avukat Yıldırım, bu rapora göre de Çet'in tecavüze uğradığını ve daha sonra öldürülüp 20'nci kattan atıldığının ortaya çıktığını iddia etti. Yıldırım, ayrıca polisin hadise yerinde sürüklediği görüntülerde yer alan lavabodaki kan olduğunu varsayım ettikleri akışkandan, büroda yer alan çöplerden ve yerde bulunan kirlerden misaller alınıp araştırılmadığını ileri sürdü.