Gaziantep'te pazar günü yaşanan olayda, ensesinden vurulduktan sonra ağır bir şekilde yaralanan Suriyeli gazeteci Mohammad Zahar Alshurgat hastaneye kaldırılmıştı. Bugün tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen son nefesini verdi.

Gaziantep'te, IŞİD aleyhine yaptığı yayınlar sebebiyle tehdit edilen ve geçen pazar günü sokakta yürürken ensesinden vurulan 36 yaşındaki Suriye'li gazeteci Mohammad Zahar Alshurgat  ağır yaralanmıştı. Tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayan gazeteci bügün öldü.
Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından ÖSO saflarına geçen ve uzun süre ülkesinde Ebubekir Tugayı adlı birliğin komutanlığında rol oynayan Mohammad Zahar Alshurgat, 10 ay önce sınırı geçti ve Gaziantep'e geldi. Evli ve 1 çocuğu olan Alshurgat, Gaziantep'e gelmesinden sonra IŞİD aleyhine yayın yapan ÖSO yanlısı Halep Today TV'de gazetecilik yapmaya başladı. İddialara göre, yaptığı yayınlar sebebiyle IŞİD tarafından Mohammad Zahar Alshurgat tehdit ediliyordu. Geçtiğimiz pazar günü Değirmiçem Mahallesi'nde yürürken, peşinden gelen ve maskeli olduğu iddia edilen bir kişi tarafından tabancayla ensesinden vuruldu. Ağır yaralanan gazeteci bugün tedavi gördüğü 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.