Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen mahkemenin üçüncü gün seansında tutuklu maznunlar Veysel Dörtgöz, Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz'ün yurt dışına çıkış yasağı ve adli hakimiyet koşuluyla tahliyesine karar verilmişti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ismine mahkeme savcısının, tahliye kararına ait Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesine itirazı üzerine, duruşma maznunlar Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz'ün tekerrür hapsedilmesine karar verdi.

Maznunlar hapsedilerek cezaevine konuldu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına müteveccih soruşturma kapsamında, vakfın kurucu başkanı tutuklu Alparslan Kuytul'un da aralarında yer aldığı 3'ü tutuklu 45 maznun hakkında, “Kabahat işlemek emeliyle teşkilat kurmak, idaremek", "özel evrakta sahtecilik", "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık", "kamu müessese ve kuruluşları ve eşi tüzel şahsiyetlerin taşıt olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "mülk varlığı kıymetlerinin gayrimeşru kaynağını saklamak" kabahatlerinden 3 seneden 21 seneye kadar mapus cezası istemiyle dava açılmıştı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen ilk mahkemede tutuklu maznunlar Veysel Dörtgöz, Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz'ün yurt dışına çıkış yasağı ve adli hakimiyet koşuluyla tahliyesine karar verilmişti.

Anadolu Ajansı