Mardin'nin Nusaybin ilçesinde düzenlenen operasyon sırasında güvenlik güçlerinin PKK'dan temizlenen bir evde buldukları günlük tarzında ailesine iletilmesi için kaleme alınan mektup, genç bir terörist kızın yaşadığı insani dramı gözler önüne serdi.

Terörle mücadele eden güvenlik güçlerini bile hüzünlendiren mektupa, ailesine tepki olarak dağa çıkan ve PKK'ya katılan genç bir kızın pişmalıkları ve aile özlemi satırlara yansımış. 

Güvenlik güçleri 21 yaşındaki terörist Zehra K.'nın mektubunu ailesine teslim etti.

İşte o mektuptan satırları:

CANIM ANNEME (HELİMA YA ŞİRİN KADIN)
"Annem benim tontişim gül yüzlüm ne örüyon durumun nasıl seni çook özledim. İnanmazsın biliyorum ama burnumda tütüyon. Birlikteyken hiç anlaşamıyoruz valla suç bende benle geçinilmiyor yeminle taş kafalının önde gideniyim keşke beni doğuracağına taş doğursaydın bu halime. Biliyorum sana çok çektirdim hakkınıda bana haram ettin ama ne yapayım Zeyno yok yaşayamıyorum. Sana iyi bir evlat olamadım huyum kurusun ahbe annem hep diyordun ya bu yaşta kendine neler çektiriyorsun diye valla haklısın bu yaşta kendimi yaşlandırdım bilmiyorsun sırtımda ne kadar ağır bir yük var. Zeynonun annesi beni suçluyor ama yemin ederim ben ikna etmedim. Size kızdık dağa çıktık ooffoof annem bilsen ne kadar acı çekiyorum bilsen ne kadar yanıyor bu yüreğim bir türlü kendime gelemedim. Annem senden son bir isteğim var olurda öldüğüm zaman gözüm açık kalırsa kulağımda şunu fısılda (Ez rebanawe kula dıletedemayibimXuda deste tew Zeyno jarkutkır inşallah wınedınyayadigıhınhev) bunu fısıldadığın an emin ol mezarımda rahat uyuyacam bide vasiyetimdir. Yan tarafımı Zeyno için bırakın aynı toprağın altında ve yanyana yatalım beni affet diyemicem çünkü yüzüm yok. Seni çook seven kızın Zehra."