Nusaybin'de teröristlerce açılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası için 14 Mart'ta başlatılan "Atmaca - 7 Operasyonu" sürüyor.

Teröristlerin tuzakladığı patlayıcılar

Vatandaşların güvenlik endişesiyle çıktığı evler ile okul ve camileri "üs" gibi kullandıktan sonra terk etmek zorunda kalan teröristlerin tuzakladığı patlayıcılar, güvenlik güçlerince tek tek bulunup, imha ediliyor.

Yollara, evlerin girişine, eşyaların arasına el yapımı patlayıcılar tuzaklayan teröristler, patlayıcı yapımında kullandıkları amonyum nitratı mazot ile güçlendirip etkisini arttırmak için mutfak tüpünün içine yerleştiriyor.  PKK'lı teröristlerin ayrıca bidon, salça ve meşrubat kutularına da bomba tuzakladığı ortaya çıkarıldı.

Bir süre önce de güvenlik güçlerinin manevi değerlere yönelik hassasiyetinden faydalanmak isteyen teröristlerin, Fırat Mahallesi'ndeki evde Kur'an-ı Kerim'i kullanarak tuzakladığı patlayıcı son anda fark edilmişti. 

Çantadan ilk yardım malzemesi çıktı

Nusaybin'de operasyonun başladığı 14 Mart'tan bugüne 373 terörist etkisiz hale getirildi, 904 el yapımı patlayıcı imha edildi. 

Güvenlik güçleri, teröristlerce kullanıldıktan sonra terk edilen bir evde silah ve mühimmatın yanı sıra patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, çok sayıda pil, telsiz, şarj aleti ve piknik tüpünün içine güvenlik güçlerine atılacak şekilde hazırlanmış patlayıcılar ele geçirdi.

Etkisiz hale getirilen bir teröristin sırt çantasında ilaç ve tıbbi malzeme bulundu. Bir başka teröristin üzerinde bulunan kelepçeler de dikkati çekti.