Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’u canlı yayına alarak özel bir habere imza atacak olan TRT World, Dünya İnsani Zirvesi'ni dünyaya duyuracak!

Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk defa düzenlenen ve insani yardım alanında yaşanılan sorunları ele alarak, çözüm yolları bulmayı amaçlayan Dünya İnsani Zirvesi, 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. 125’in üzerinde ülkeden, yaklaşık 5 bin kişinin katılımı beklenen zirveye, birçok devlet adamının yanı sıra, uluslararası kuruluşlar, STK’lar, iş dünyası ve krizden etkilenen bazı topluluklardan temsilciler de iştirak edecek.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un girişimiyle, BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi'nin (UNOCHA) organizasyonunda yapılacak zirvenin resmi yayın sponsoru TRT olurken, zirvede dikkat çeken TRT World de insani alanda yaşanılan sorunlara çözüm yolları bulmayı amaçlayarak, zirveye destek veriyor. 

Türkiye’nin ilk İngilizce yayın yapan, uluslararası haber kanalı TRT World, zirve boyunca canlı yayınlar yapacak ve önemli liderler ile röportajlar yayınlayarak, Türkiye ve dünya kamuoyunda farkındalık oluşturmaya katkıda bulunacak. Yanı sıra zirveye özel hazırlanan kamu spotları ve filmleri ile bilgilendirmeler yaparak konuya dikkat çekecek. 

“TRT World Londra muhabiri Simon McGregor-Wood’un yapacağı röportajda önemli konu başlıkları TRT World ekranlarından Dünyaya duyurulacak.”

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Dünya çapındaki gazeteci ağı ve 360-derecelik haber bakış açısıyla, TRT World'ün, yaklaşık bir yıl süren hazırlık sürecini geride bıraktığını ve artık uluslararası habercilik arenasında yer almaya başladığını belirtti. 

Büyük sorumluluk gerektiren bu alanda ortaya koydukları insan odaklı habercilik anlayışıyla, pozitif değişimin habercisi ve küresel izleyicinin kanalı olmayı amaçladıklarını ifade eden Eren konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘TRT World olarak Dünya İnsani Zirvesi’ne katılım gösteriyoruz. İnsan odaklı habercilik anlayışımızı burada da ortaya koyacağız. Dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ve sığınmacılar için 2011’den bu yana büyük çabalar harcayan Türkiye, ilk kez düzenlenecek böylesine önemli bir zirveye hazırlanıyor. Birleşmiş Milletler ’in 70 yıllık ömründe ilk kez böyle bir zirve gerçekleşiyor. Biz de TRT World olarak dünya kamuoyunda farkındalık oluşturmaya katkıda bulunacağız. Zirveye özel hazırlanan kamu spotları ve filmlerimizi TRT World ekranlarından dünya ile paylaşacağız. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’u canlı yayına alarak, röportaj yapacağız. Deneyimli, TRT World Londra muhabiri Simon McGregor-Wood’un yapacağı röportajda önemli konu başlıkları TRT World ekranlarından, dünyaya duyurulacak.” 
TRT World’ün zirve boyunca Ban Ki-moon röportajının yanı sıra önemli başka liderler ile de özel yayınlar yapması bekleniyor. Dünya İnsani Zirvesi’ne sosyal medya ve internet üzerinden de dikkat çekecek olan TRT World, zirve boyunca sosyal platformlardan da yayın yapacak.


TRT World Hakkında:
Türkiye’nin ilk uluslararası haber platformu olan TRT World, İngilizce yayın akışı, zengin haber ve belgesel içeriği ile dünya haberciliğine yeni bir bakış açısı getirmeyi, objektif ve cesur habercilik ilkeleri ile “küresel izleyicinin kanalı” olmayı hedeflemektedir. Ortaya koyduğu yeni bakış açısı ile dünyada pozitif değişimin habercisi olarak haberin merkezine insanı alacak, aynı haberin farklı açılarını gösterecek uluslararası bir haber platformu olacaktır. Uluslararası prestijli kanallarda çalışmış tecrübeli ekran yüzlerini bünyesine katan TRT World, özellikle gelişen teknolojiyi yakından takip ederek izleyicilerine sosyal medya ve internet üzerinden de yayın yapmaya başlayan canlı TV kanalları arasında yer almaktadır. Digitürk 142 numaralı kanaldan, Tivibu 71 numaralı kanaldan, Teledünya 4 numaralı kanaldan ve D-Smart 282 numaralı kanaldan yayın yaparak izleyicilere ulaşmaktadır.