TÜPRAŞ'tan gelen yazılı açıklamada, saat 22.40'ta rafinerinin Ham Petrol Ünitesi'nde bakım çalışması sırasında yangın meydana geldiği, rafineri teknik emniyet ekiplerinin yangını kontrol altına alarak 23.45'te söndürdüğü bildirildi.

Açıklamada, ilk belirlemelere göre olayda bir çalışanın hayatını kaybettiği, 4 çalışanın yaralı olarak hastaneye sevk edildiği, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Yaralananlar, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesine kaldırılmıştı.

PETROL İŞ GENEL BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Petrol İş Genel Sendikası Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek yaralı işçilerin durumları hakkında bilgi aldı. Ali Ufuk Yaşar acil servisten çıkarken medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Sendikalarına üye yaralı 4 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Ali Ufuk Yaşar, "Maalesef bir müteahhit çalışanımız hayatını kaybetti. O da fabrikaya dışarıdan hizmet alınarak yapılan bir işin çalışanı" dedi. Bu arada, Cumhuriyet Savcısı fabrikaya gelerek incelemelerde bulundu. Yangında ölen Mustafa Er'in kaynak çalışması sırasında hayatını kaybettiği belirtildi.