Taraftar token projesi için daha önce yabancı Socios firmasıyla anlaşan Bursaspor, laf konusu anlaşmayı sonlandırdı.

Bursaspor, yeni taraftar token projesi için son dönemde Brezilya, İspanya, McLaren gibi takımlarla yaptığı anlaşmalarla uyarı çeken Bodrum merkezli Bitci Teknoloji ile anlaştığını duyurdu.

Bodrum merkezli blockchain şirketi Bitci Teknoloji, dünya genelindeki 14’üncü taraftar token projesini, Türkiye’nin köklü kulüplerinden Bursaspor ile hayata geçiriyor.

2009-2010 sezonunda Türkiye Süper Ligi’ni kazanan olarak tamamlayarak Türk futbolunda manâlı bir başarıya imza atan Bursaspor, bugün itibarıyla ülkemizde üstünlük coşkusu yaşamış 6 büyük kulüpten biri konumunda. Laf konusu iş birliği dahilinde, Bitci Teknoloji ve Bursaspor göre geliştirilecek Bursaspor Taraftar Token önümüzdeki günlerde avantajlı ön satış fiyatıyla satışa sunulacak. Yatırımcılar ve taraftarlar, Bursaspor Taraftar Token’ları Bitci.com üzerinden ellerinde bulundurdukları Bitcicoin’ler yoluyla alabilecek. Token satışlarıyla ilgili yıllık de Bitci Teknoloji ve Bursaspor’un devlete ait hesaplarından yatırımcılar ve taraftarlarla paylaşılacak.

Bursaspor geçtiğimiz aylarda aynı bir anlaşmayı, yabancı menşeili Socios şirketiyle hayata aşmak üzere uzlaşma sağlamıştı. Fakat anlaşmanın imzalanmasının arkasından göreve gelen yeni yönetim, bu anlaşmanın Bursaspor menfaatlerine yerinde olmadığına karar verdi. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Twitter’dan bir paylaşım yapan Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Ekip Lideri Kesin Adanur da “Biz istediğimiz koşullar oluşmazsa iptal ederiz demiştik, iptal ettik” ifadelerini kullandı. 16 Temmuz’daki bu paylaşımın gerisinde, 19 Temmuz tarihinde de Bursaspor ve Bitci Teknoloji arasındaki anlaşma resmen duyuruldu.

ŞAMPIYON TAKIMLARIN TERCİHİ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bitci Teknoloji CEO’su Övünç Altan Tan, “Bitci Teknoloji olarak, dünyanın ayrı coğrafyalarında, fazla kayda değer taraftar token projeleri içerisinde yer alıyoruz. aynı zamanda, Türk sporuyla ilgili üzerimize düşen bir atama, bir mesuliyet olduğunda, Türk takımlarını ve Türk spor endüstrisini desteklemeyi defalarca en büyük öncelik olarak görüyoruz. Bugüne değin hep bu sorumluluk bilinciyle çalıştık, bundan sonra da bu kararlı tutumu sergilemeye devam edeceğiz. Bursaspor ile hayata geçirdiğimiz bu anlaşma da bu yaklaşımımızın en büyük göstergelerinden biri. Türkiye’de her kulüp değerli fakat Bursaspor’un Süper Lig tarihinde de ayrı bir yeri var. Bugün ülkemizde üstünlük yaşayan altı büyük takımdan biri. Türk spor tarihine geçmiş, gücünü yediden yetmişe herkesin bildiği harika bir taraftarı var. Biz de Bitci Teknoloji olarak, takımlarına her daim sahip meydana çıkan bu büyük taraftarın yaşadığı deneyimi, takımlarıyla olan etkileşimini mükemmelleştirecek çok kayda değer bir projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

Bursaspor ile çok uzun süredir görüşme halinde olduklarını ama eski yönetimin bambaşka bir uzlaşma yoluna gittiğini anlatan Iftihar Altan Tan, “Geçtiğimiz haftalarda göreve gelen yeni yönetim ise Bitci Teknoloji’nin Bursaspor camiası için fazla daha iyi bir seçenek olduğuna; bu anlaşmanın Bursaspor’a fazla daha büyük katma değer yaratacağına karar verdi. her zaman altını çizdiğimiz üzere; Türk sporunun gelişmesi oysa ve oysa, bireylerin bireysel kararlarını aşan bir idare anlayışı ve camiaların sesi olabilen sorumluluk sahibi yöneticilerin kulüplerimizde daha pozitif atama almasıyla olası olacaktır. bu arada, Bursaspor gibi bir değere ülkemiz namına sahip çıktığı için Sayın Başkan Hayrettin Gülgüler başta elde etmek üzere Bursaspor’un mevcut Idare Heyeti’na, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bursaspor Kulübü Idare Heyeti Takım Lideri Belirli Adanur ise şunları söyledi: “Kulübümüzü içinde bulunduğumuz ekonomik çıkmazdan kurtarmaya çalışırken, ortak değerinde oluşturan bir yaklaşımla tekliflerini sunan; ülkemizde kurulu, yerli ve ulusal Bitci Teknoloji A.Ş. ile kulübümüzün menfaatleri gözetilerek anlaşılmıştır. Hem ortaya meydana çıkan kazanç yeniden ülke ekonomimize katkıda bulunacaktır. Camiamıza bahtı açık olsun.”

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Turk-blockhain-devinden-buyuk-calim/253138