Remzi Çelik'in kızı Seren Bahçeci, babasının gemi ile gelen yiyecek maddesi yüklü tırı teslim alarak Riyad şehrine tırı boşaltmakla vazifeli olduğunu ve babasının uyuşturuyla bir alakasının olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ’ın dayanak elini uzatmasını isteyen Bahçeci, masum bir Türk yurttaşının idamının doğru olmadığını ifade etti. Bahçeci, “Babamı yurt dışına gönderdiler. Ardından üç gün sonra taşıtı deniz yoluyla gemiyle yolluyorlar. Babamın vazifeyi yalnızca tırı teslim almak, Riyad ’da bir yerde işte o yükü boşaltmak. Benim babam taşıtı teslim alıyor, muhakkak bir zaman sonra ihbar geliyor tutuluyor. Tırın içinde de yasa dışı hap bulunuyor. Babamın bunda hiçbir kabahati yok, hiçbir ilgisi yok, hiç haberi yok. Babam masumdur. Babam dört seneye yakın cezaevinde uyuyor. Biz babamın beraatını bekliyoruz. Bunu beklerken de şuan idam kararı alınmış. Ben yetkililere sesleniyorum. Cumhurbaşkanımızdan dayanak etmesini bekliyoruz. Lütfen bize dayanak etsin, biz aile olarak çok mağduruz, çok harabız. Lütfen, lütfen bize destekçi olsun” dedi.

"BABAMIZIN SORUNU, TÜRKİYE SORUNU"

Remzi Çiçek ’in öteki kızı Sezen Çiçek ise şuana kadar kimsenin kendilerine destekçi olmadığını söyledi. Seslerini duyurmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Çiçek, “Her kapıyı çaldık. Başka Bir Deyişle bu yalnızca benim babamın sorunu değil, bu Türk yurttaşı olduğu için Türkiye ’nin sorunudur. Biz vicdanlı olan herkese sesleniyoruz, büyüklerimize sesleniyoruz. Başka Bir Deyişle biz babamızı geri istiyoruz. Biz kendimizden eminiz başka bir deyişle babamın tek kabahati sürücü olması. Biz babamızı geri istiyoruz ve sesimizi duyurabildiğimiz kadar duyuracağız. Masum bir Türk insanının idam edilmesi doğru değil. Bir günahsızın idam edilmesi göz göre göre öldürülmesi kimsenin vicdanına sığacak bir şey değildir” dedi.

Remzi Çiçek ’in yeğenlerinden Sinan Aydınlı, kabahate dair soruşturma ve Türkiye ’ye erişmiş bir fotoğrafı dokümanın olmadığını söyledi. Remzi Çiçek ’in suçlanması gerekiyorsa Türkiye tarafından suçlanması gerektiğini ifade eden Sinan Aydınlı, idam kararının iptali için yetkililerin devreye girmesini istedi. Aydın, “Burada herkesin tepki koymasını bekliyoruz. Sesimizin duyurulmasını bekliyoruz. Yetkililer bizi duysun. Çağ dışı bir hadisedir bu. Başka Bir Deyişle idam gerçeğinde dünyanın bir sorunudur. Tıpkı bir Avrupalı veya bir Amerikalının rastgele bir hapsetme veya idam kararında tüm dünya nasıl ayaklanıyorsa bizde Türkiye yurttaşı olarak başka bir deyişle bu bizim akrabamız bizim tanıdığımız veya bizim babamız olmayabilir bizim sesimizi duyurmamız gerekli. Bir Türkiye yurttaşı olduğunu düşünerek bizim babamızı sahiplenmemiz gerekiyor. Yetkililerimizin de yurttaşını sahiplenmesini bekliyoruz. Onlardan ricada bulunuyoruz, lütfen sesimizi duyun destekçi olun. Burada kurtaracağımız bir can veya bir hayli can var. Afaki yere yargılamalar var gerçek değil yargılamalar var” dedi.

"TÜM HAKLARINI KORUNACAĞIZ"

Sosyal medya hesaplarından mevzuyla alakalı yazılı söylemelerde bulunan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ’da “Hemşehrimiz Remzi Çiçek ile alakalı olarak, hapsedildiği 2016 senesinden beri bir hayli kez Suudi Arabistan nezdinde teşebbüslerde bulunduk, ancak idam cezası verilebileceğini asla ön görmedik. Geldiğimiz son nokta ne yazık ki, bizleri çok üzmüştür. Bu mevzuda devletlerarası hukuku da göz önüne alarak bir hayli teşebbüste bulunuyoruz. AK Parti Hatay Milletvekili Sayın Abdülkadir Özel ile bu idam kararını ortadan kaldırmak ismine neler yapılabileceği mevzusunda istişarede bulunduk. Remzi Çiçek ’in ailesi ile beraber, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu yurt dışında olması sebebiyle, Bakan Dayanakçısı Yavuz Selim Kıran ile görüştük. Kıran ’da devlet olarak yurttaşımızın haklarını kesinlikle korunacağız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın, lüzumlu teşebbüsleri şipşak yapacağız bu mevzuda aileyi de bilgilendireceğiz dedi. Bizlerde Bakan Dayanakçımız Kıran ’a ve Milletvekili dostumuz Abdülkadir Özel ’e gösterdikleri hassasiyet için çok teşekkür ediyoruz. Mevzuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA