UEFA, 29 Mayıs'ta İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'e alındığını açıkladı.

Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı stadyuma ilişkin UEFA'dan resmi izah etme geldi.

Kararı resmi Twitter hesabından da duyuran UEFA, finalin Portekiz'in Porto kentindeki Estadio do Dragao'da oynanacağını onayladı. İstanbul'a çifte şok! Covid nedeniyle önce kupa sonra Formula gitti!

?50 bin seyirci kapasitesine sahip olan stadyuma, şimdilik iki takımdan toplamda 12 bin taraftar alımına müsade verilecek. Biletlerin satışına yönelik düzenlemelerin ise 24 Mayıs'ta başlatılacağı belirtildi.

Yapılan paylaşımda, "Stadyum kapasitesi zaman içinde kesinleştirilecek ve onaylanacaktır. İki ekip taraftarları, her zamanki gibi kulüpler aracılığıyla bilet satın alabilecek ve kulüp başına 6 bin bilet bugünden itibaren mümkün olan en kısa sürede satışa sunulacak" ifadeleri yer aldı.

The #UCLfinal between Manchester City and Chelsea will now be held beygir the Estádio do Dragão in Porto.

6,000 fans of each team will be able to attend.

Full story: ??

— UEFA (@UEFA) May 13, 2021

Öte Taraftan UEFA, karar için Türk futbol otoritelerinin gösterdiği anlayışa minnetar olduğunu açıklayan bir mesaj paylaştı.

Başta kararda değişikliğin nedenini paylaşan UEFA, "Finalin İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılması planlanıyordu. Oysa İngiltere hükümetinin, Türkiye'yi kırmızı listeye ekleme kararını takiben finali bu kentte yapmanın İngiltere'den seyahatleri engellemesi sonucu karar değişikliğine gidildi" açıklamasında bulundu.

Paylaşılan mesajda, "UEFA, Türk futbol otoritelerinin aralıksız ortaklık ve meslek birliği ruhunun yanı sıra, bu özel koşul için gösterdikleri kavrayış karşısında minnettar. İstanbul için önümüzdeki yıllarda oluşturulacak olası fırsatlar ivedilikle incelenecektir" denildi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/UEFA-resmen-acikladi-Istanbul-da-oynanmasi-planlanan-Sampiyonlar-Ligi-finali-Portekiz-e-alindi/250330